ANA SAYFA > GÜNDEM > Selim Yaşar vefat etti...

Selim Yaşar vefat etti...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Selim Yaşar vefat etti...

Karşıyaka'nın ileri gelen ailelerinden, Karşıyaka Spor Kulübü Hamisi Selçuk Yaşar'ın oğlu, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar (65) vefat etti.

Yaşar Holdingin’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar, Kovid-19’a bağlı nedenlerden dolayı vefat etti. Yaşar’ın hastalığa Dubai’de yakalandığını ve 4 gün tedavi edildiği ifade edildi. Yaşar’ın ani vefatı iş dünyasında büyük bir şok etkisi yarattı.
Evli 3 çocuk babası olan ve 2 doz aşı olduğu belirtilen Selim Yaşar’ın cenazesinin ne zaman defnedileceğini önümüzdeki günlerde belli olacak.

Selim Yaşar 
1956 İzmir doğumlu olan Selim Yaşar, 1976 yılında Paris-Académie Arqueille Sorbonne, 1980 yılında NYU Üniversitesi ve 1981 New York - Pace Üniversitesi İşletme- Finans Bölümü’nden mezun olan Mustafa Selim Yaşar, iş hayatına 1981 yılında Yaşar Dış Ticaret A.Ş.’de başladı. 8 yıl süre ile Yaşar Dış Ticaret A.Ş.’de çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 1988-1996 yılları arasında Yaşar Holding A.Ş. CFO görevini üstlenirken ayrıca aynı yıllarda Boya-Kimya ve İçecek Grup Başkanlığı görevini de yerine getirdi.
Selim Yaşar, 1997-2000 yılları arasında Otak-Desa A.Ş. ve Desa Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu-İcra Başkanlığı görevlerini de üstlendi. 2000 yılından itibaren İzmir Teknopark A.Ş., BDS İş Geliştirme Ltd. Şti. ve Yüzey İnşaat Taahhüt A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdüren Selim Yaşar, 1991-1997 yılları arasında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunmanın yanı sıra kurucu üyesi olduğu Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (ESİAD) 4 yıl süre ile Başkan Vekilliği’ni üstlendi.
2004-2009 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Selim Yaşar, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Aile Birliği Başkanlığı’nın yanı sıra birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak görev almıştır. .
Mart 2014’ten itibaren Desa Enerji A.Ş., Dyo Boya A.Ş., Yaşar Birleşik Pazarlama A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Selim Yaşar, Nisan 2015’ten beri Yaşar Dış Ticaret A.Ş. ve Yaşar Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sevinç Erbulak, Ayşe Erbulak ve Çelenk Karşıyakalılarla buluştu
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi İzmir Fuarı’nda katılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?