ANA SAYFA > İZMİR > Seferihisar'da lavanta ve ekinezya hasadı gerçekleşti

Seferihisar'da lavanta ve ekinezya hasadı gerçekleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Seferihisar'da lavanta ve ekinezya hasadı gerçekleşti

2015 yılında üreticilere katma değeri yüksek, alternatif bir ürün olarak sunulan lavanta çiçeği hasadı ve Düzce Köyü’nde üretimine bu yıl başlanan ekinezya çiçeğinin hasadı gerçekleşti.

Şenlikte lavanta, lavantanın yan ürünleri  ile üretici kadınların hazırladığı yöreye özgü yiyecekler satışa sunuldu. 

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Seferihisar Belediye Bandosu, Sinan Efe Aksoy, Zehra İmge Yıldırım sahne alırken Ürkmez Kadın Tiyatro ekibi ise bir gösteri sundu. Şenlik boyunca lavanta yağı damıtma ve lavanta sabunu atölyesinde vatandaşlar ürünlerin nasıl yapıldığını deneyimledi.

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “2015 yılında Turgut Köyü’nde küçük bir araziye lavanta ektik ve bugün Seferihisar artık lavantası ile ünlü bir şehir haline geldi. 3 dönüm ile başlayan lavanta üretimi bugün 200 dönüm ile devam ediyor. Lavanta ekiminin vizyonu Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tunç Soyer’e ait. Buradan bir kez daha Seferihisar’a kattığı değerler için teşekkür ederim” dedi.


Düzce Köyü’nde üretimine başlanan ekinezyanın da şimdiden Seferihisar’ın marka ürünlerinden olmaya aday olduğunu belirten Başkan Yetişkin “İktidarın yıllardır uyguladığı yanlış tarım politikaları yüzünden tarımımızın, toprağımızın geldiği ne hale geldiği ortada. Bizim için memleketimizin her karış toprağı değerlidir. Seferihisar Belediyesi bu anlayışla yıllardır yaptığı tohum merkezi, tohum takas şenlikleri gibi projelerle herkese örnek model oldu. Biz de 2019 yılında Tunç Başkanımız’dan bu vizyonu miras aldık ve küçük bir araziye yine şifası ve katma değere sahip ekinezya bitkisinin ekimini gerçekleştirdik.  Seferihisar için tarım can damarlarından biridir.  Buranın binlerce yıllık tarihini zeytin ağaçları, mandalina bahçeleri, üzüm bağları anlatır. Biz inanıyoruz bundan yüzlerce yıl sonra da lavanta ve ekinezya tarlaları anlatacak. Bugün buraya Seferihisar dışından binlerce misafirimiz geldi. Hepiniz cennetimize hoş geldiniz” diye konuştu.

Büyük ilgi gören şenlikte vatandaşlar da hasata bizzat katılırken gelenler lavanta tarlalarında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şenliğe; Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Belediye Başkan Yardımcıları Yelda Celiloğlu, Nuriye Hepterlikçi, Seferihisar Belediye Meclis Üyeleri Sinem Koç Karaman, Kazım Parlak, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor
Sonraki Haber Kendi küçük, projesi büyük

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?