ANA SAYFA > İZMİR > Seferihisar'da enginar zamanı

Seferihisar'da enginar zamanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Seferihisar'da enginar zamanı

Türkiye üretimin yüzde 35’inin karşılandığı İzmir’de enginar hasadı başladı. Seferihisar’da üreticilerin halka ile beraber tarladan topladığı karaciğer dostu enginar Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Seferihisar’ın tarımsal üretimdeki endemik türlerinden biri olan enginar Ulamış, Düzce, Turgut, Bengiler (Ürkmez) ile Sığacık mahallelerinin de en önemli geçim kaynaklarından biri. Seferihisar üretici pazarlarının bugünlerde yıldızı olan enginar sebze, sirke, çay ve turşu olarak da tüketicilere şifa dağıtıyor.

Yetişkin: Herkesi Seferihisar'a enginar yemeğe davet ediyoruz!
Seferihisar'da enginar hasadına katılan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin enginarın bölgede yüzlerce çiftçinin geçim kaynağı olduğunu söyleyerek “Enginar üretiminde genç çiftçileri de özellikle destekliyoruz. Yöremizde bayrampaşa ve sakız enginarı olmak üzere iki tür enginar yetişiyor. Tam anlamıyla organik olan bu eşsiz lezzeti halkımız Seferihisar merkezde Salı, Cumartesi Orhanlı ve Ulamış Köyü, Pazar günü ise Sığacık üretici pazarlarından ulaşabilir” dedi. Tüketicilerin üretici pazarlarından aracısız bir şekilde taze ve sağlıklı gıdaya ulaşabildiklerini de anlatan Yetişkin “Şimdi enginar zamanı. Herkesi Seferihisar'a enginar yemeğe davet ediyoruz” diye konuştu.  

Enginar tam bir şifa deposu
Organik pazarların gözdesi haline gelen enginar tam anlamıyla bir sağlık deposu. Karaciğerin dostu, demir bakımından zengin yönüyle kansızlıkta (anemi) da hekimler tarafından tavsiye edilen enginar antioksidan özelliğinden dolayı toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor. İçerdiği potasyum minerali ise vücuttaki potasyum-sodyum dengesini düzenleyerek tansiyonun dengede tutuyor, trigliserid oranını düşürüyor.

Şimdi Seferihisar’ın tüm üretici pazarlarında hatta yollarının kenarların üreticiden tüketiciye ulaşan bu sağlık deposu besine ulaşmak mümkün. Ne diyelim sağlıklı yaşam konforu için enginarı sofralardan eksik etmeyin…

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornovalı cimnastikçiler Türkiye Şampiyonu
Sonraki Haber Soyer: Sonuna kadar sahip çıkacağız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?