ANA SAYFA > İZMİR > Seferihisar'a başarı rozet ödülü verildi

Seferihisar'a başarı rozet ödülü verildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Seferihisar'a başarı rozet ödülü verildi

GCoM (Global Covenant of Mayors for Climate and Energy) sekretaryası tarafından yıl içerisinde raporlama döneminde iklim krizine karşı adaptasyon ve mitigasyon alanında faaliyet gösteren kentlere ve konuyla ilgili alandaki çalışmaları için belediye başkanlarına başarı rozetlerini dağıtıyor.

Bu kapsamda 2019 yılı raporlama dönemi değerlendirmesi tamamlanan belediye başkanları Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesi ile iklim krizine karşı "Adaptasyon ve Mitigasyon" kriterleri altında Global Covenant of Mayors - GCoM tarafından Seferihisar Belediyesi başarı rozet ödülüne layık görüldü.
 
Türkiye'ye model enerji kooperatifi
Güneş, rüzgâr ve jeotermal kaynaklar açısından  bir cennet olan Seferihisar yenilenebilir enerji kaynakları açısından muazzam bir potansiyele sahip. 
 
Güneş, rüzgâr ve jeotermal kaynaklar kullanılarak Seferihisar'da yıllık toplam elektrik tüketiminin 10 katı yenilenebilir enerjiyle karşılanabiliyor.
 
Başkan Yetişkin "Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer zamanında başlayan enerji santrali projesi Seferihisar'da bir devrim niteliğinde gerçekleşti. Seferihisar Belediyesi bir güneş tarlası kurmak üzere enerji kooperatifi kurarak,hem temiz enerji üretiyor hem de üretimin ticari faydalarından vatandaşın yararlanmasını sağlıyor. Seferihisar'da kömür ve elektrik yerine, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak, biz de iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunmaya her zaman devam ederek bu konuyla ilgili yenilikçi projelerle çalışmaya devam edeceğiz. GCoM (Global Covenant of Mayors for Climate and Energy) Sekretaryası'na ödülleri için teşekkür ediyorum" dedi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tarihi projeye tarihi adım
Sonraki Haber Foça'da antikor taramalarına başlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?