ANA SAYFA > İZMİR > Seferihisar esnafının yaraları sarılıyor

Seferihisar esnafının yaraları sarılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Seferihisar esnafının yaraları sarılıyor

İzmir’de yaşanan 6.9 şiddetindeki deprem nedeniyle oluşan tsunamiden Seferihisar esnafı büyük zarar gördü. Tsunami nedeniyle özellikle Kaleiçi ve çarşıdaki üyelerinin zor günler yaşadığına dikkat çeken Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rüştü Çelikgil, ilk günden itibaren üyelerin işyerlerini gezerek hasar ve durum tespitinde bulunduklarını kaydetti.

İncelemelerden elde ettikleri bilgileri rapor haline getirdiklerini hatırlatan Çelikgil, ‘Zor durumda kalan, işyeri hasara uğrayan, sermayesini kaybeden üyelerimizin yaraları sarmaya çalışıyoruz. Daha ilk günden itibaren hasar tespit çalışmalarını yaptık, üyelerimizin işyerlerini gezerek incelemelerde bulunduk. Üyelerimizin durumunu rapor haline getiriyor, hasar fotoğraflarını ekleyerek üst makamlarımıza ulaştırıyoruz. Mağdurlar için planlanan yardım ve desteklerden Seferihisarlı esnaf ve sanatkarlarımızın azami derecede yararlanmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz’ dedi.

Seferber olduk
Tsunaminin hemen ertesinde üyelere yardım etmek için seferber olduklarını kaydeden Çelikgil, ‘İlk gün çalışmalarımızda İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Zekeriya Mutlu ile incelemelerde bulunduk. Daha sonra bir ekip hazırlayıp, esnaf sanatkarlarımızın işyerlerine ziyaretlerde bulunduk, hasar gören yerlerin fotoğraflarını çektik, zarar tespitinde bulunduk. Bunları bir rapor haline getirerek başta üst kuruluşumuz İzmir Birliği’ne iletiyoruz. Ayrıca ilçemizi ziyaret eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a,  TESK Başkanı Bendevi Palandöken’e, TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül İle Genel Başkanvekili Selehattin Hünü’ye de üyelerimizin ve ilçemizin durumu hakkında bilgi verdik. Açıklanan desteklerin takipçisi olacak, üyelerimizin mağduriyetlerini bir nebze olsun gidermeye gayret göstereceğiz’ diye konuştu.

Hibe desteği    
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TESKOMB kanalıyla zarar gören esnafa 50 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini açıkladığını belirten Başkan Çelikgil, ‘Aynı zamanda Esnaf Kefalet Kooperatifinin başkanlığını da yürütmekteyim. Hem üyelerimizin içinde olduğum hem de kooperatifteki görevim nedeniyle konuya hakimim. Zarar gören arkadaşlarımızın desteklerden en iyi şekilde yararlanmaları için onlara rehberlik edecek, yardımcı olacağız. Üstlendiğimiz görevlerin sorumluluğunun bilinci içinde en iyi şekilde üzerimize düşenleri yerine getireceğiz’ dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AHBAP’tan Narlıdere’ye destek
Sonraki Haber Ulu Önder Atatürk ''Her 10 Kasım'' ağıtı ile anılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?