ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Şeb-i Arus töreni büyük ilgi gördü

Şeb-i Arus töreni büyük ilgi gördü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şeb-i Arus töreni büyük ilgi gördü

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ; Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi tarafından Şeb-i Arus Töreni düzenlendi.

Bostanlı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosunda kalabalık davetli grubun katıldığı törende Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Suat Korkmaz, Müdür Yardımcıları Fidan Gül Sürekli, Nuray Emekçi ve Şenol Pek, Siyasi Parti Başkanları da yer aldı.

Törenden önce Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü katılan davetlilere irmik helvası ikram etti.
Tören Din görevlisi Ahmet Yüksel Hoca'nın Kuran-ı Kerimden ayetler okunması ile başladı. Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi Müzisyenlerinin oluşturmuş olduğu Tasavvuf Müziği ekibinin dinletileri ile devam etti. Tasavvuf Müziği ekibi birbirinden anlamlı ve bizlere Mevlana Celalledin-i Rum-i'nin felsefesini hatırlatan dokuz farklı eser icra etti. 
Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi Semazen ekibinin, Tasavvuf Müziği eşliğinde Semazen gösterisi yapmalarıyla tören tam anlamıyla önemini arz etti. Semazen ekibi beş farklı eser icra etti.

Şeb-i Arus, Türkçe: Düğün Gecesi, (Farsça şeb: gece, Arapça arus: düğün), Mevlevilikte Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gecedir. Mevlana Celaleddin Rumi, bu geceyi Rabb'ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü Düğün Gecesi olarak adlandırır. Rumi'nin ölüm yıl dönümlerinde 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri olarak isimlendirilmeye başlanılan törenler, halk arasında "Şeb-i Arus" olarak da anılmaktadır. Arus kelimesi aslında yanlışlıkla Arapçadaki "عروج" (Yükseliş) kelimesinin yerinde kullanılmıştır, yani ölümden sonra ruhun semaya yükselişi anlamına gelmektedir. 

 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dinçel: Farkı kapatmak için elimizden geleni yapacağız
Sonraki Haber McCollum şov yaptı Pınar Karşıyaka derbiyi rahat kazandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?