ANA SAYFA > SPOR > Sarıgedik'ten sporcu sağlığı için uluslararası hamle

Sarıgedik'ten sporcu sağlığı için uluslararası hamle

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sarıgedik'ten sporcu sağlığı için uluslararası hamle

İzmir'de geçtiğimiz aylarda düzenlenen 5. Uluslararası Aile Hekimliği Kongresi, Türkiye ve Moldova arasında yeni bir çalışma grubunun doğmasını sağladı. Oluşturulacak ekip, sporcu sağlığına dair önemli çalışmalar yapacak.

Küçük Kulüp Başkanı Emre Sarıgedik, Katip Çelebi Üniversitesi Aile Hekimliği A.B.D Başkanı Prof. Dr. Kurtuluş Öngel ve Uşak Üniversitesi Aile Hekimliği A.B.D Başkanı Dr. Utku Eser'in İzmir'de düzenlenen 5. Uluslararası Aile Hekimliği Kongresi'ndeki çalışmaları sonuç verdi.

Üç ismin kongrede bir araya geldikleri Moldova Aile Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nathalie Zarbailov ile yaptıkları görüşmeler sonucunda iki ülke arasında spor sağlığı konulu ortak bir proje grubu oluşturulması adına çalışmalar başlatıldı. 

Çalışmaların odak noktasındaysa koronavirüs bulunurken, sporcu sakatlanmaları, koronavirüsten korunma yolları ve spor alanlarında hijyenin sağlanması gibi konular ele alınacak.

Konuya ilişkin kısa bir bilgi veren Sarıgedik, "Paydaşın birden çok olduğu alanlarda, verimli çalışmalar ortaya koymak için pay sahiplerini aynı masaya oturtmak gerekiyor. Hekimlerimiz oluşturulan çalışma grubunda salon, saha ve kortlarımızın nasıl daha sağlıklı hale getirileceğine ilişkin görüşlerini belirtirken, masanın diğer tarafında da elbette önlemlerin uygulanabilirliğinin ortaya konması adına spor yöneticileri olacak. Yapacağımız çalışmanın, iki ülkede de sporcularımızı virüsten korumak adına faydalı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Moldova 4,5 milyon kadar nüfusu olan bir ülke olsa da, geçmişte SSCB bloğunda yer almasından dolayı güçlü bir spor hafızasına sahip bir ülke. Her iki tarafın da birbirinden öğrenecek şeylerinin olduğu düşünüyorum." dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dört ilçenin çöpünü elektriğe dönüştürecek tesise ÇED onayı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Petkim karşısında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?