ANA SAYFA > SPOR > Sarıca: Pandemi döneminde kaybettiğimiz en önemli oyuncumuz taraftarımız

Sarıca: Pandemi döneminde kaybettiğimiz en önemli oyuncumuz taraftarımız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sarıca: Pandemi döneminde kaybettiğimiz en önemli oyuncumuz taraftarımız

ING Basketbol Süper Ligi'nde lider Fenerbahçe Beko'yu 18 sayı geriden gelerek yenip, 11 maçta 8 galibiyetle zirve yarışına ortak olan Pınar Karşıyaka'da Antrenör Ufuk Sarıca, gelecek için güven kazanma adına önemli bir mücadeleyi geride bıraktıklarını söyledi.

Daha önce tarihi kupalar kazandırdığı yeşil-kırmızılılara 3 yıl aradan sonra geçen sezon dönerek geldiği günden beri başarı çıtasını tekrar yükselten Sarıca, katıldığı bir yayında, "Eksik oynadığımız, 18 geri düştüğümüz Fenerbahçe maçını kazanmak çok önemliydi. Bitime üç dakika kala 13 sayı gerideydik ama hiçbir maçı bırakmıyoruz. Rakibimize hata yaptırarak galip geldik. Gelecek için, güven kazanmamız için de önemliydi" dedi.

Sarıca, "Anadolu Efes veya Fenerbahçe gibi geniş kadromuz yok, iki-üç eksiğimiz olduğu zaman bundan çok etkileniyoruz. Karşıyaka'da olduğum her dönemde hep iddialı olduk, bizden beklenmeyen şampiyonluklar kazandık. Şimdi yine şampiyonluklar bekleniyor. Toplam 14 kişiyiz, eksiklik olduğu zaman bunu kapatmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe maçında Semih ve Metecan yoktu. Pandemi döneminde kaybettiğimiz en önemli oyuncumuz ise taraftarımız. Yine de sahamızda maç kaybetmedik. Sezon başından beri hiçbir maça tam kadro çıkamadık, bu durum antrenmanları da etkiliyor. Şampiyonlar Ligi geçen sene oynadığımız Europe Cup seviyesinin üzerinde, orada da iddialıyız" açıklamalarını yaptı.

Milli Takım'daki başantrenörlük görevi geçen ay FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda yapılan Hırvatistan ve Hollanda maçları öncesi sürpriz şekilde son bulan Ufuk Sarıca, bu konudaki suskunluğuna da son verdi. O dönem kadroda yer alacak oyuncularla ilgili Basketbol Federasyonu'yla anlaşmazlığa düştüğü iddia edilen Sarıca, "Milli Takım'da görev almak spor hayatım için gururdu. En zor şartlarda, en zor dönemlerde elimi taşın altına soktum. Bir Dünya Şampiyonası'na gitmeyi hak ettik, Amerika'yı elimizden kaçırdık. Hakkımda alınan karar benim için de ani oldu. Olabilir, bu bir bayrak yarışı. Kritik maçlara 5 gün kala görevden alındığımda takımı olumsuz etkilememek için konuşmadım. Bir tane seçici olur, o da başantrenördür. Bu konuda sorun yaşamıştık. Üzerinde anlaşamadığımız oyuncu Larkin değildi" ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’in ilk doğa dostu otobüs durağı
Sonraki Haber Fırtına Foça'da tekneleri batırdı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?