ANA SAYFA > SPOR > Sarıca: İkinciliği korumak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz

Sarıca: İkinciliği korumak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sarıca: İkinciliği korumak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz

ING Basketbol Süper Ligi'nde Bahçeşehir Koleji'ni mağlup eden Pınar Karşıyaka'da Başantrenör Ufuk Sarıca mücadeleyi değerlendirdi.

Sarıca'nın değerlendirmesi şöyle: "Her şeyden önce tabi aradan dönüşler her zaman zordur. İki haftalık bir ara vardı ve biz ligi çok iyi bir yerde bıraktık. Önemli bir galibiyette bıraktık. Hala da lig ikincisiyiz. Bugün bunu korumamız lazımdı. Baktığınız zaman Bahçeşehir Koleji daha iki üç hafta önce yeni iki tane oyuncu takviyesi yaptı. Bu da demektir ki ligdeki hedefleri devam eden bir takım, bir kulüp. Bu bakımdan deplasmanda kazanmak önemliydi. Skor gücü çok yüksek bir takım. Maçın son dört dakikası daha rölanti bir tempoda geçti. Sonunu saymazsak iyi bir müdafaa yaptığımızı söyleyebilirim. Özellikle Yunus'un ikinci yarıda Erick Green'e yaptığı baskı önemliydi. Çünkü bıraktığın zaman çok skor yapabilecek bir oyuncu. Onun dışında tabi genel anlamda iyi oynadığımız! söyleyebilirim. Özellikle ribaundlardaki farkımız bence maça yansıdı. Aradan sonra böyle bir galibiyet alan oyuncularım!, takımımı tebrik ediyorum. Kalan sekiz hafta var. Sekiz hafta için şu an hala ikinci durumdayız. Sezon başından ilk dört hedefin koymuştuk ama bugün ikinciliği korumak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu da büyük başarı bu ligde. Eğer diğer takımlar ile Fenerbahçe'yi de geride bırakabilirsek. O yüzden takımımı tebrik ediyorum. Devamını getirmeyi sağlayacağız. Yani bence bir kere sertlikle ilgili kısmımız beni memnun eden kısım. Onun dışında aslında maça biraz yavaş bir giriş yaptık. Özellikle ilk periyotta baktığınız zaman 83 sayıyla biten maç skorunun 22'sini ilk periyotta yedik. Özellikle dış atış veya kısa mesafedeki yakın atışlarda bence etkisiz ve kontaksız müdafaamız vardı.Bunu toparladık bu önemliydi. Yani ilk devreye altı sayı farkla galip girdik. Bu kısa sürede bunu toparlamak sonrasında beni belki de en çok memnun eden maçın hakimiyetinin bizde olmasıydı. Fark on sayıya çıktı sonra yediye düştü, altıya düştü ama on sayıya tekrar çıktı ama hep kontrol bizdeydi. Bu önemli bir unsur. Bundan memnunum ve diğer bir konu tabi aradan sonra bazı sıkıntılarımız vardı. Dj sakatlığından dolayı bugün kadroda yer alamadı ve bir yabancı oyuncumuz yoktu. Eksikti sonuçta. Yine Raymar'ın ve Yunus'un sakatlıkları vardı hafta içinde. Böyle sıkıntılarımızın olduğu bir haftada burada puan kaybetmeden Izmir'e dönmek beni en çok mutlu eden kısım. "

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden amatör spor kulüplerine ve antrenörlerine destek
Sonraki Haber Başkan Soyer’den esnafa destek çağrısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?