ANA SAYFA > EĞİTİM > Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’nda dereceye girenler ödüllendirildi

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’nda dereceye girenler ödüllendirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’nda dereceye girenler ödüllendirildi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol doğrultusunda düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşen ödül törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Yeşilay Cemiyeti İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yiğit, yarışmada ödül alan öğrenciler, aileleri, öğretmenleri ve okul yöneticileri katıldı.

Edebi kategori ve görsel sanatlar kategorisinde düzenlenen yarışmaya İzmir’den 2208 eser başvurdu. Her iki alanda ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde birinci olan öğrencilere ödülleri ve başarı belgeleri İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve Yeşilay Cemiyeti İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü tarafından verildi. 

Milli Eğitim Bakanlığının toplumu zararlı alışkanlıklardan korumak ve gençleri bağımlılıklara karşı duyarlı, sağlıklı ve üretken hale getirmek amacıyla hayata geçirdiği pek çok çalışmadan biri olan ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’ her yıl düzenleniyor. Yarışmayla, çocukları ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak, daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak ve teknolojinin doğru kullanımı amaçlanıyor.

‘Bağımlılık’ konulu yarışmada; ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan görsel ve edebi kategorilerdeki eserler değerlendiriliyor. 

Ödül töreninde konuşan Yeşilay Cemiyeti İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Yeşilay’ın 101. yılını kutlamanın mutluğunu yaşadıklarını belirtti. Yalnız Türkiye’de değil dünyanın 80 ülkesinde de bağımlılıkla mücadele ettiklerini kaydeden Ülkü, Yeşilay’ın faaliyetleri ve yürüttüğü projelerle ilgili bilgi verdi. 

“Vatanı Korumak Nesilleri Korumaktır”
Ödül alan öğrencileri tebrik eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, şöyle konuştu: “Vatanı korumak, nesilleri korumaktır. Bağımlılıkla mücadele topyekûn bir seferberlik halidir. Evlatlarımızın ruhsal ve bedensel sağlığı hepimizin önceliğidir. Sayın Valimizin önderliğinde Yeşilay ile birlikte madde bağımlılığından dijital bağımlılığa kadar geniş bir yelpazede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda öğrencilerimizin ailelerine ulaşıyor, velileri, öğrenci ve öğretmenlerimizi bilinçlendiriyoruz. Bu bilinci tüm İzmir’e dalga dalga yayma konusunda Yeşilay’ımızın çalışmalarına yürekten destek veriyoruz.” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali devam ediyor
Sonraki Haber LÖSEV vekaleten kurban bağışlarıyla 12 ay boyunca şifa dağıtıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?