ANA SAYFA > SAĞLIK > Sağlık için Pokemon

Sağlık için Pokemon

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sağlık için Pokemon

Tüm dünya ve Türkiye'yi pokemon go çılgınlığı sararken, Obezite Cerrahı Op.Dr. Tufan Engenç, bu oyunun sağlığa önemli katkılar sağlayabileceğini açıkladı. Dr. Ergenç, "Pokemon oyunu insanları ekran başından kurtarıp yürümeye teşvik ediyor. Uygun saat ve yerde yapılacak Pokemonlu yürüyüşler sağlığımıza çok faydalı olacaktır" dedi.

Obezitenin tüm dünyada milyarlarca dolar tedavi masrafına neden olduğunu vurgulayan Ergenç, bazal metabolizma hızı düşük insanların ancak fiziksel aktivite ve spor yaparak kilo verebileceğini hatırlattı. Çalışmalarına İzmir’de devam eden obezite cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Tufan Ergenç; obezitenin besinlerle alınan enerjinin, harcanan enerjiden çok daha yüksek olması ile oluştuğunu ve fiziksel aktiviteyi artıran her türlü faaliyetin faydalı olacağını söyledi.
 
Obezitenin sigaradan sonra önlenebilir hastalıklar arasında ikinci sırada yer aldığını belirten Ergenç, günde on bin adım atmanın önemini vurguladı. Dr.Ergenç ‘’ Bilgisayar ve konsol oyunları ekran başında saatler geçirilmesine neden olarak obeziteyi artırmakta. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı obeziteyi önlemek ve hareketli yaşam tarzını yaygınlaştırmak için bir çok kampanya düzenliyor. Nintendo firmasının geliştirdiği Pokemon Go oyunu insanları ekran başından ayırıp sokaklara yönlendirmesi açısından başarılıdır. Bunun yanında oyunun günün uygun saatlerinde ve uygun mekanlarda oynanmasına dikkat edilmelidir’’ dedi.
Obezitenin artık bir hastalık olarak kabul edildiğini ve bir çok başka metabolik hastalığa öncü olduğunu belirten Op.Dr. Tufan Ergenç, hazır yapay içerikli gıda tüketimi yanında, masa başında yada bilgisayar başında hareketsiz geçirilen saatlerin başta obezite olmak üzere, diyabet, kalp damar hastalıkları gibi pek çok hastalığın çok daha sık görülmesine neden olduğunu belirtti.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kuru meyve ihracatçılarından 40 yıllık hizmete vefa
Sonraki Haber Kaf Kaf'ı bu kampanya hayata döndürebilecek mi?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?