ANA SAYFA > GÜNDEM > Roma’nın adı Alaybey’de yaşayacak

Roma’nın adı Alaybey’de yaşayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Roma’nın adı Alaybey’de yaşayacak

Sahibi tarafından gezdirilirken balıkçıların kontrolsüzce bıraktığı misina ve olta iğnesini yutarak hayatını kaybeden can dostumuz Roma’nın adı, Karşıyaka Belediyesi tarafından Alaybey’de bulunan ve kısa zaman önce yenilenen köpek parkına verildi.

4 ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla parkta bir tören gerçekleştirildi. Törende Belediye Veteriner Hekimler Derneği tarafından can dostlar için çalışmaları ve projeleri nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a ‘Yılın Belediye Başkanı’ ödülü takdim edildi. 

Duygu dolu törene Roma’nın sahibi Osman Kırkyaşaroğlu da katıldı. Konuşma yapan Kırkyaşaroğlu, bundan sonra vatandaşların daha duyarlı olacağını ümit ettiğini belirterek şunları kaydetti: “Mutlu olduğumuz kadar bir tarafımız da hüzünlü bugün; parka adı verilen hepimizin dostu, benim biricik kızım Roma’yı tam 4 ay önce kaybettik. Balıkçı kardeşlerimizin isteyerek ya da istemeyerek yere atmış oldukları bi iğne ve misina nedeniyle kızımız Roma melek olmuştur. Şimdi bu park sayesinde Roma’nın adını yaşatmak ve vatandaşlarımızın dikkatini çekerek daha duyarlı olmalarını sağlamak en büyük temennimizdir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” 
Törene katılan Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Onur Derincegöz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Böyle önemli bir günde böyle güzel bir amaçla toplanmanın mutluluğu içerisindeyim. Karşıyaka olarak her zaman bazı şeylerin öncülüğünü yaptık ve buna devam edeceğiz. Böyle anlamlı organizasyona veteriner hekimler olarak destek vereceğimizi belirtmek isterim.” 

Can dostlar için gerçekleştirdiği çalışmalar sebebiyle Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ederek plaket takdim eden Belediye Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Sinan Okçuoğlu ise, “Bir ilçe belediye başkanının hayvanlara verdiği değeri görmek istiyorsanız veteriner hekimlerine verdiği değere bakacaksınız. Sayın başkanım 350 bin nüfuslu bir yerde 9 veteriner hekim, 47 personel ile Türkiye’deki birçok büyükşehir belediyesinde olmayan imkanları yaratmıştır. Bu imkanlara bakıldığında can dostlarımıza ne kadar önem verildiğini görüyoruz. Başkanımız can dostlarımız için çalışanlar yapmakla kalmamış, olmazsa olmaz veteriner hekim ve personellerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için de girişimlerde bulunmuştur. Yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte bu yıl ilk kez bir belediye başkanına Yılın Belediye Başkanı Ödülü vermeyi öngördük. Bu ödülü çalışma ve projeleri nedeniyle Cemil Başkanımıza vermek istedik. Tüm emekleri için kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Selim Özkan Roma’nın başına gelen olayın son olmasını dilediğini vurgulayarak, “Başkanımıza ve ekibine teşekkür etmek hepimizin boynunun borcu, gerçekten çok güzel işler yapıyorlar. Roma burada bir örnek; aklımızda kötü örnek olarak kalmasın, onun tüm dostlarına sahip çıkalım. Bu yolda hepimize çok iş düşüyor, zorlukları birlikte aşmamız lazım. Yaşanan bu sıkıntıların son olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise belediye olarak can dostlar için çalışmaya devam edeceklerini bildirdiği konuşmasında şunları kaydetti: “Bugünü anlamlı bir törenle kutluyoruz. Roma’nın başına gelenler, duyduğumdan bugüne hatırladımda üzüldüğüm bir olay. Bu tür olayların tekrarlanmaması için elimden geleni yapacağım. Plaket ve ödül aldığım için çok duygulandım. Ben veteriner hekim arkadaşlarımı meslektaş olarak görüyorum çünkü hepimiz hayatların devamı için çalışıyoruz. Hayvanları, canlı olan her türlü varlığı; evlerimizde bize dostluk yapan canlarımızı anlamak için yalnız yaşayan ama yanında evcil hayvanı olan insanları düşünün. Hiç kimsenin arayıp sormadığı zamanlarda o insanların yanında bu canlılar var. Hayvanlara duyduğumuz sevgi hiçbir zaman karşılıksız kalmaz. Arkadaşlarımız ile birlikte öncelikle sokak hayvanları olmak üzere tüm can dostlarımızın iyiliği için elimizden geleni yapacağız.” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pati Dostları Festivali Çiğli’de 4. kez kapılarını açtı
Sonraki Haber Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı açılış için gün sayıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?