ANA SAYFA > İZMİR > Robotik Kodlamada Dünya 1.'si ve 3.'sü Aliağa’dan

Robotik Kodlamada Dünya 1.'si ve 3.'sü Aliağa’dan

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Robotik Kodlamada Dünya 1.'si ve 3.'sü Aliağa’dan

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ‘Uluslararası STEM Olimpiyatları’nda kodlama kategorisinde 3.sınıflar düzeyinde dünya birincisi olan Aslan Ateş Sarıbaş ile 2.sınıflar düzeyinde dünya üçüncüsü olan Fevzi Başar Celepoğlu’nu makamında misafir etti.

Main Tean Organization tarafından Almanya merkezli yapılan, sorularının temeli STEM (Bilim-Teknoloji-Mühendislik-Matematik) üzerine kurulu olan ve dünya genelinde öğrencilerin katıldığı ‘Uluslararası STEM Olimpiyatları’nda Aliağalı öğrenciler büyük bir başarı gösterdi. 

Bu yıl 114’ten fazla ülke, bin 200’den fazla okul ve kurs, 11 binden fazla öğrencinin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ‘Uluslararası STEM Olimpiyatları’na katılan Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencilerinden Aslan Ateş Sarıbaş kodlama kategorisinde 3.sınıflar düzeyinde dünya birincisi, Fevzi Başar Celepoğlu ise 2.sınıflar düzeyinde dünya üçüncüsü olarak Aliağa’ya büyük bir gurur yaşattı. 

Uluslararası platformda Aliağa’yı başarıyla temsil eden öğrenciler ile Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu müdürü Eren Çelikkıran’ı makamında ağırlayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.   
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Seferihisar’ın plajları yaza hazırlanıyor
Sonraki Haber Türk Mutfağı Haftası'nda lezzet şöleni yaşanacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?