ANA SAYFA > GÜNDEM > Rize Belediyesi Karşıyaka Anıtı’nı taklit etti…

Rize Belediyesi Karşıyaka Anıtı’nı taklit etti…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Rize Belediyesi Karşıyaka Anıtı’nı taklit etti…

Karşıyaka’nın simgesi olan, 2018 yılında yenilerek görkemli bir hal alan Karşıyaka Anıtı taklit edilmeye başlandı…

Rize Belediyesi, şehrin orta yerine, yeni düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na Karşıyaka Anıtı’nın benzerini yaptı.
Rize’deki anıtı gören Karşıyaka Belediyesi’nin önceki dönem belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar sessiz kalmadı ve “Paha biçilmez eserlerin taklitleri yapılır!” dedi.
1972 yılında yapılan ancak son dönemde yıpranan ve tehlikeli bir duruma gelmesi nedeniyle 2018 yılında 41,7 Metre olarak görkemli bir şekilde yenilenen anıtın alt kısmı da müzeye dönüştürüldü. Anıtın yenilenmesiyle birlikte “Kadına Saygı Müzesi”ni de yapan dönemin belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Belediye başkanlığı dönemimde yenilediğimiz, gururumuz; Atatürk Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın başarısız bir kopyasına Rize’de rastladım. İyi ki de Anıtımızı yenilemişiz. Yeni halini görenler hayranlıklarından kendi şehirlerine taklidini yapıyorlar!  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığımızı ve Türk kadınlarına olan saygımızı simgeleyen, her sütünü bölgelerimizi haritada ki ölçeğiyle temsil eden anıtımızı daha özgün hale getirerek altına da kadına saygı müzesini yaptık. Bu güzelliği de halkımız ve emekçi kardeşlerimizle paylaştık. “HAYALLER EMEK VE CESARET İSTER” Yaptığımız yatırımların, ortaya koyduğumuz hizmetlerin, duruşumuzun tüm Türkiye tarafından örnek alınmasına alışkındık! Ama bu kadarı da olmaz! Örnek desek, örnek sayılmaz! Belediye başkanlığı dönemimde yenilediğimiz, gururumuz; Atatürk Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın başarısız bir kopyasına Rize’de rastladım. Müellifi hayattayken, bir sanat eserinin bu kadar kötü bir örneğini, hem de sanatçının iznini almadan yapmak hiç yakışmamış! İyi ki de yeniledik… Taklitlerini takdirinize bırakıyorum” dedi.
Anıtın müellifi olan Taner Başoğlu www.karsiyakahaber'e telif hakları yasasına göre kendilerinden izin alınması gerektiğini ancak izin alınmasının söz konusu olmadığını, olayın yasal yönü bulunduğunu ve bu konuda gerekli girişmleri yapacaklarını ifade etti. 

KARŞIYAKA ANITI:
İlk hali 1972 yılında inşa edilen Karşıyaka’nın simgesi Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı 2018 yılında yeniden yapılarak boyu 41.7 metreye yükseltildi. 7 bin metrekarelik Anayasa Meydanı içinde yer alan Anıt, dikit plakaları sarmalayan bronz bir kuşaktan oluşmaktadır. Bronz kuşak üzerinde Atatürk, annesi Zübeyde Hanım ve çeşitli meslek dallarında uğraş veren Türk kadınını simgeleyen kabartma figürler yer almaktadır. Anıt’ın alt kısmında ise, Cumhuriyet tarihine yön veren kadınların ölümsüzleştirildiği Kadına Saygı Müzesi bulunmaktadır.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Harikasınız kızlar!...
Sonraki Haber Ücretsiz Müzikli Fotoğraf Slayt Gösterileri Oluşturun

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?