ANA SAYFA > İZMİR > Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı yoğun ilgi görüyor

Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı yoğun ilgi görüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı yoğun ilgi görüyor

Karabağlar Belediyesi Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı, bu yaz da çocukların gözde mekanlarından oldu. Yaz tatillerini verimli bir şekilde, okuyup öğrenerek tamamlamak isteyen çocuklar, Çalıkuşu Mahallesi Kilimtepe Parkı'nda bulunan kitaplığın yolunu tuttu.

Yaşamının bir bölümünü Karabağlar’da geçiren edebiyatımızın usta ismi Reşat Nuri Güntekin’in adını taşıyan kitaplık, yaklaşık 150 yıllık ve mimari dokusuyla dikkat çeken tarihi taş binada yer alıyor. Güntekin, “Dudaktan Kalbe” romanının bir bölümünü de burada kaleme aldı.
Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nda masal, Türk ve dünya klasiklerinden seçme eserler, çocuk edebiyatı, psikoloji, eğitim gibi birçok konu başlığı altında, yüzlerce kitap bulunuyor.

Kitaplığa üye olan çocuklar, beğendikleri kitapları 10 gün içerisinde teslim etmek koşuluyla ödünç alabiliyor. Dileyen çocuklar da eserleri kitaplığın sessiz ve serin ortamında okuyabiliyor.

Çocuk kitaplığına üye olmak isteyenler, öğrenci belgesi, 2 fotoğraf ile başvuru yapabiliyor. Haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde açık olan kitaplıktan, tüm çocuklar ücretsiz yararlanabilirler.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kitaplığın güncel eserlerle sürekli zenginleştiğini vurgulayarak, “Çocuklarımız bu yaz da kitaplığımıza yoğun ilgi gösterdi. Okudukları kitaplarla bilgilendiler, ufukları açıldı. Bu tablo bizleri çok mutlu ediyor. Tarihi binaya ve kitaplığa sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İlber Ortaylı, Gaziemir’de büyük zaferi anlatacak
Sonraki Haber Karaburun, ürünleri ile markalaşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?