ANA SAYFA > SPOR > Rekortmen milli yüzücü Ersin Aydın hayatını kaybetti

Rekortmen milli yüzücü Ersin Aydın hayatını kaybetti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Rekortmen milli yüzücü Ersin Aydın hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü Türk milli yüzücü Ersin Aydın (78), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Adanalı yüzücünün cenaze töreni Karşıyaka'da yapılacak.

Dünyaca ünlü Türk Milli yüzücü Ersin Aydın (78), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Anamur-Girne arasında yüzerek hafızalara kazınan ve son 2 yıldır kanser tedavisi gören Ersin Aydın, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Spor kariyeri boyunca dünya suda kalma rekoru kıran ve Manş Denizi’ni iki kez geçen Aydın’ın cenazesi bugün ikindi vakti Karşıyaka Hacı Osman Paşa Camii’nde (Zübeyde Hanım Anıt Mezxarı) kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.
ERSİN AYDIN KİMDİR?
Adana doğumlu olan Ersin Aydın yüzmeye 12 yaşında Adana Demirspor'da başladı. 1964'te Galatasaray'a transfer oldu. Daha çok uzun mesafelerde ve maratonda yarıştı. Uluslararası Nil Maratonu'nda 10 saat 55 dakika ile 36 sporcu arasında 9. oldu. Uzun mesafede ilk başarısını, Çanakkale Maratonu'nda sağladı. 1974'te Mersin-Girne arasını (110 km) 34 saatte yüzdü. Aynı yıl Türkiye'de Yılın Sporcusu seçildi.
Manş Denizi'ni 18 Ağustos 1975'te Fransa'dan İngiltere'ye, 1977 yılında da İngiltere'den Fransa'ya olmak üzere iki kez geçti. İlk denemesinde denizi 16 saat 40 dakikada geçen Aydın, ikinci girişiminde ise bu zamanı 13 saat 40 dakikaya indirdi.
Arjantinli Antonio Abertondo'ya ait olan dünya suda kalma rekorunu 43 saat 20 dakika ile yeniledi.
Yazdığı Yüzme adlı kitap 1976'da yayımlandı. Toplam 1160 km tutan 27 maratona katılan milli yüzücü Ersin Aydın; Uluslararası Nil, üç kez Varna, Capri-Napoli ile beş kez de Uluslararası İstanbul Maratonu'na katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Muhtara teşekkür ziyareti
Sonraki Haber İzmirli casus Gavur Mümin’in gizli yaşamı yayınlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?