ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > PTT Kişisel Pul ile fotoğrafınızı ölümsüzleştirecek!

PTT Kişisel Pul ile fotoğrafınızı ölümsüzleştirecek!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
PTT Kişisel Pul ile fotoğrafınızı ölümsüzleştirecek!

Bu konuda PTT yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

“PTT’nin özel bir uygulaması olan KİŞİSEL PUL HİZMETİ ile özel zamanlarınıza ait fotoğraflar ölümsüzleşiyor.
Örneğin; evlenmek üzere olan çiftlerimizin gelin ve damat görselinin yer aldığı bir resim, posta pulu olarak basılabiliyor ve düğün davetiyesi zarflarına yapıştırıp kullanılabiliyor. Çocuğunuzun yaş günü kutlamalarında davetiye üzerine yapıştırdığınız pul, çocuğunuza ait bir fotoğraf içeren gerçek bir pul olabiliyor. Şirketinizin kuruluş yıldönümü kutlamalarında kullanacağınız davetiyeler üzerine yapıştıracağınız pullar şirket logosunu taşıyıp, davetlileri şaşırtabiliyorsunuz. 
İşte bütün bu müthiş heyecanları yaşamak artık PTT’nin KİŞİSEL PUL UYGULAMASI ile mümkün.
Çeşitli ülkelerde pulculuğa yeni bir boyut getirmek ve posta idarelerine kaynak yaratmak amacıyla başlatılan, bu uygulama ülkemizde PTT’nin kuruluşunun 165’inci yıldönümünde Türk Pulculuğuna yeni bir soluk ve heyecan getirmek amacıyla 25.10.2005 tarihinde hizmete verilmiştir. 
Bu uygulama kapsamında gerçek kişiler veya tüzel kişiler kendileri tarafından temin edilen görsel objelerin PUL olarak basılmasını PTT idaresinden isteyebilmektedirler.
Gerek hatıra amaçlı gerekse postada kullanılma amaçlı bu pullar (kuruluş yıldönümünü kutlamak, belli bir olayı anmak, ticari bir ürünün tanıtımını yapmak, kişilerin doğum günü, evlilik yıldönümü, anneler günü, babalar günü, mezuniyet töreni, hatıra, v.b.) amaçlı olabilmektedir. 
Kişisel Pula sahip olmak son derece basittir.  Başvuru yapmak için PTT İşyerlerinden birisine uğramak yeterlidir. PTT Şube personeli ve şubelerde bulunan “Kişisel Pul” broşürleri size yeteri kadar aydınlatıcı olacaktır.
Eğer kendinizden bir parçanın “Kişisel Pula” dönüşmesinin heyecanını yaşamak isterseniz kendinize veya sevdiklerinize ait veya şirketinize ait uygun bir resim seçip PTT şubelerine müracaatınız veya www.ptt.gov.tr adresindeki KİŞİSEL PUL sekmesinden ulaşacağınız talep formunu doldurup, burada yazılı adımları izleyip uygulamanız yeterli olacaktır.
İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük il merkezlerinde Kişisel Pul, filateli ve filatelik ürünlerin tanıtımı ve temini için ayrı birimler bulunmaktadır.
Pul basımına uygun netlikteki dijital fotoğrafların, en az 300 DPI değerinde taranmış, TIFF, JPEG, PSD vb. ortamında kaydedilmiş olmasına özen gösterilmelidir.
PTT A.Ş Mevzuatı gereğince, kişiye özel basılan ve teslim edilen pullara ait objeler üç yıl saklanmak zorunda olduğundan başvuru sahibine iade edilmemektedir.
Bu nedenle başvuru formu ile yapılan başvurulara eklenecek sanat değeri taşıyan resim, karikatür gibi eserlerin orijinalinin değil dijital fotoğrafının eklenmesine dikkat etmek gerekir.
Pul olarak basılması istenen resim üzerinde eğer bir isim, bir not veya yasaksız bir slogan yer alması istenirse bu bile mümkün olmaktadır.
Kişisel pul sipariş ücretleri PTT A.Ş’nce belirlenen posta çeki hesabı veya banka hesabına yatırılabilmektedir.
Kişisel Pul Başvurusuna;
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport belgelerinden birinin fotokopisi mutlaka eklenmelidir.
Kişisel Pul Müşterisi kamu hukuku tüzel kişisi ise, başvuru, yetki belgesinin bir örneği başvuruya eklenerek kurum yetkilisi tarafından yapılır. Kurum yetkilisi adına başka bir görevli tarafından başvurulması halinde ise başvuruda bulunan kişiye verilen yetki belgesinin de Kişisel Pul Başvurusuna eklenmesi gerekmektedir.
Kişisel Pul Müşterisi özel hukuk tüzel kişisi ise başvurular tüzel kişilik yetkilisinin yetki belgesi
ile imza sirküsü veya vekâletname ile görevlendirilen temsilci tarafından yapılabiliyor.
Kişisel Pul Birimine ulaşan başvurular en kısa süre içerisinde değerlendirilerek başvuru formunda belirtilen adrese gönderilmekte veya elden imza karşılığı teslim edilmektedir.
Bu kadar teknik detaya ne gerek var diye düşünebilirsiniz. Var!, çünkü; Posta Pulu ancak bağımsızlığını kazanmış devletler tarafından basılabilir. Çok önemli bir değer ifade eder. Kişisel Pul da önemli bir değer katar hayatınıza.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 20 İlçede kar ve buzlanmayla mücadele
Sonraki Haber Kerem Ali Sürekli: Karşıyaka Stadı'nı yapacakları para yok

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?