ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Pırlanta Tektaş Yüzüklerin İhtişamlı Tarihi

Pırlanta Tektaş Yüzüklerin İhtişamlı Tarihi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Pırlanta Tektaş Yüzüklerin İhtişamlı Tarihi

Aşkın simgesi haline gelen pırlantaların tarihi 15. yy.’a kadar dayanır.

Pırlanta tektaş yüzükler tarihte ilk defa 1477 yılında Arşidük Avusturya’nın Maximillan’ı tarafından Burgundy’li Mary’ye evlenme teklifi edilirken verilmiştir. Daha sonraki dönemlerde ise evlilik teklifi edilirken tektaş yüzükleri kullanmak bir gelenek halini almıştır.

Büyülü ve Gizemli

Erkeğin kadına olan aşkını artırabilecek tılsım ya da muska olarak görülmesine de yol açan pırlanta tektaş yüzüklerin Eros’un okunun ucunda da pırlanta olarak yer aldığına inanılırdı. Nişan törenleri ve evlilik tekliflerinde pırlanta yüzük kullanmak kısa bir süre içerisinde dünyanın farklı yerlerinde benimsenmeye başlamıştır.

Sol elin yüzük parmağı olan 4. parmağa pırlanta alyans takma geleneği ise eski Mısır’a kadar uzanır. Eski Mısırlılar, amoris ya da aşk damarı olarak bilinen manevi gücün bu parmaktan geçtiği ve doğrudan kalbe ulaştığına inanılırdı. Bu sebeple, yüzük 4. parmağa takılırdı.

Pırlantalar, Yunanlılara göre tanrının gözyaşı olarak da görülürdü. Romalılar yıldızlardan dökülen kırık çömlek parçaları olduklarına, Hintliler ise hastalıkları ve hırsızlıkları defeden nazar tılsımları olduklarına inanıyordu.

Günümüzde evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi olan pırlanta tektaş yüzükler doğum günü ve anneler günü gibi pek çok farklı özel günde de tercih edilir. Pırlanta tektaş yüzükler sayesinde en mutlu anlarınızı sizler de daha da mutlu ve özel anlara çevirebilirsiniz.

Altınbaş Pırlanta Tektaş Yüzük Modelleri

Aşkın sembolü olarak görülen pırlanta tektaş yüzükler sade ve özgün tasarımlarıyla kullanıcıların beğenisini kazanır. Evlilik tekliflerinde sık sık tercih edilen bu yüzükler aynı zamanda sonsuz aşkı ve sadakati de temsil eder. Birbirinden farklı taş kesimleri ve özel pırlanta boyutlarıyla her bütçeye uygun olabilecek modellerin yer aldığı pırlanta tektaş modelleri arasında her kadının zevkine uyum sağlayabilecek seçenekler bulunur.

Farklı karat ve tasarımları sizlerle buluşturan Altınbaş’ı pırlanta tektaş yüzükler için de tercih edebilirsiniz. Mücevher tasarımındaki yenilikçi duruşuyla dikkat çeken Altınbaş sayesinde bir ömür boyu kullanılabilecek özel pırlanta tektaş yüzük modellerine sahip olabilirsiniz. Tektaş pırlanta çeşitlerine Altınbaş güvencesiyle erişerek mutlu anlarınıza eşlik edebilecek manevi değeri yüksek bir mücevhere sahip olabilmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türk Kızılay Karşıyaka Şubesi'ne büyük onur...
Sonraki Haber Örnekköy’de kentsel dönüşüm için iki ihale birden

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?