ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Oyunun geliri yaşam desteği ihtiyacı olan çocuklara...

Oyunun geliri yaşam desteği ihtiyacı olan çocuklara...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Oyunun geliri yaşam desteği ihtiyacı olan çocuklara...

İzmir Gündoğdu Rotary Kulübü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne çocuk palyatif bakım ünitesi kurmak amacıyla bir etkinlik düzenliyor. Sahne Tozu Tiyatrosu’nun 21 Aralık Çarşamba akşamı Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde oynayacağı “Romeo ve Juliet Ya Ölmeseydi?” tiyatro oyunun geliri “Gizem Erten Çocuk Palyatif Bakım Ünitesi”ne bağışlanacak.

Destekleyici bakım olarak da bilinen Palyatif Bakım, mevcut hastalığı nedeni ile tam olarak iyileşemeyen veya yaşam sonunda desteğe ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyi amaçlıyor. Türkiye’de henüz çocuklar için bir palyatif bakım ünitesi bulunmaması nedeniyle harekete geçen Gündoğdu Rotary Kulübü, ilk olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne “Gizem Erten Palyatif Bakım Ünitesi” kurmak amacıyla harekete geçti. 
 
Projenin çıkış noktasına dikkat çeken Gündoğdu Rotary Kulübü Başkanı Günşıl Oktay, “İzmir Gündoğdu Rotary Kulübü üyesi Özden Erten’in kızı Gizem’e henüz 5 yaşındayken tedavisi olmayan bir hastalık tanısı konulması ve yaklaşık iki yıl süren zorlu tedavi sürecinin sonunda Gizem’in hayata veda etmesiyle hem hasta çocuklar, hem de aileler açısından hastanede palyatif bakımın ne kadar gerekli ve önemli olduğunu gözlemledik. Türkiye’de hiçbir üniversite hastanesinde çocuk palyatif bakım ünitesinin  bulunmadığı bilgisine de ulaşınca, Gündoğdu Rotary Kulübü olarak Erten Ailesi ile birlikte  Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi içerisinde “Gizem Erten Çocuk Palyatif Bakım Ünitesi” kurmak, palyatif bakım ile ilgili olarak toplumda farkındalık yaratmak, zorluk çeken ailelere bu konuda destek sağlamak ve palyatif bakımın profesyonel bir şekilde hastane ortamında yapılmasını sağlamak amacı ile bu projeyi başlattık. Gizem’in hayattayken çizdiği kalp başlı bebekler kukla sanatçısı Nazlı Selin Akçay tarafından “Gizoş Bebek” adıyla üç boyutlu hale getirildi. Gerek Gizoş Bebeklerin bağış karşılığı verilmesinden, gerekse projeye fon yaratmak amacıyla düzenlediğimiz çeşitli projelerden bugüne kadar yurt içinden ve yurt dışından pek çok bağış ve destek elde ettik. Son olarak da projemize katkı sağlamak amacı ile Sahne Tozu Tiyatrosu ve Karşıyaka Belediyesi’nin destekleri ile 21 Aralık akşam saat 20.00’de Sahne Tozu Tiyatrosu oyuncularının Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde oynayacağı “Romeo ve Juliet Ya Ölmeseydi” isimli tiyatro oyununa herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EGİAD Danışma Kurulu gündem yarattı
Sonraki Haber Tugay: Amacımız yeşil sevgisini aşılamak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?