ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > OSB Nedir? Nerelerde Kullanılır?

OSB Nedir? Nerelerde Kullanılır?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
OSB Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Osb yabancı köken olup Oriented Strand Board kelimesinin kısaltılmış hâlidir.

Osb yabancı köken olup Oriented Strand Board kelimesinin kısaltılmış hâlidir. Mobilya marangozun da bu terim yönlendirilmiş longa levha olarak geçer. OSB rutubete dayanıklı yapı olduğundan dolayı genelde mobilyalarda kullanılır. Küçük tahta parçalarının preslenmesiyle oluşur. 2000 yılından sonra Türkiye’ye gelmesiyle beraber mobilya sektöründe yerini almıştır. Günümüzde ise bu Osb levha yerini inşaat sektöründe alt temeli olarak kullanılmaya başlandı. Yönlendirilmiş longa levha kullanımı ara bölme duvarlarında, asma kat yapımında, zemin yükseltilmesinde ve düzeltilmesinde, çatı kaplamasında, reklam panolarında ve mobilyalarda en çok kullanım alanlarından bir tanesidir. Suya, neme dayanıklı olmasından dolayı tercihler arasında yerini almıştır.

OSB Levha Çeşitleri Nelerdir?

Yönlendirilmiş longa levhanın çeşitlerinden biri olan osb-1 genelde rutubetten uzak ve nem olmayan alanlarda kullanılır. Osb-2 ise kuru alanlarda taşıyıcı görevi yapmak için kullanılır. Osb-3 ise en çok kullanılan levha türüdür. Genellikle nem ve rutubetin çok olan yerlerde kullanılır. Ayrıca taşıyıcı görevini de üstlenir. https://salkimorman.com.tr/osb.htm  ziyaret ederek güvenilir bir şekilde osb çeşitlerini kolayca satın alabilirsiniz.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kedi Tırmalama Tahtası İle Eşyalarınız Güvende!
Sonraki Haber Paketleme Makinası Nedir?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?