ANA SAYFA > GÜNDEM > Organ naklinden sonra ölen Uslu Karşıyaka'dan uğurlandı

Organ naklinden sonra ölen Uslu Karşıyaka'dan uğurlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Organ naklinden sonra ölen Uslu Karşıyaka'dan uğurlandı

Eşi İbrahim Tekin'in, 'Bakımsızsın' diyerek, dövdüğü ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Filiz Tekin'in (38) organlarının nakledildiği 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, yoğun bakımda tedavi görürken yaşamını yitiren üçüncü hasta Ali Uslu'nun cenazesi toprağa verildi.

Ödemiş ilçesinde, eşi İbrahim Tekin'in, 'Bakımsızsın' diyerek dövüp, ağır yaraladığı Filiz Tekin'in kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde geçen 15 Aralık'ta beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Filiz Tekin'in organlarının bağışlanması kararı aldı. Aynı gün Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan operasyonlarla, Tekin'in böbrekleri Münire İnanç ve Ali Uslu'ya, karaciğeri ise Arife Aykut'a (60) nakledildi. Nakil işlemlerinin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, İnanç ve Aykut fenalaşmaları üzerine Ege Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. Hastalardan İnanç, geçen 2 Ocak Perşembe günü, Aykut ise 3 Ocak Cuma günü hayatını kaybetti. Ali Uslu da geçen 28 Aralık'ta, durumunun kötüleşmesi üzerine Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. İnanç ile Aykut'un cenazeleri, memleketleri Denizli'de toprağa verildi. Aileler, olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 10 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Uslu da, 8 Ocak Çarşamba günü öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Uslu'nun ölümü yakınlarını yasa boğdu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümlerle ilgili adli soruşturma başlattı.

Ali Uslu için, Karşıyaka'da Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Uslu'nun eşi Meral Uslu, kızı Başak Van Hove ile çok sayıda yakını katıldı. Meral Uslu ve Hove, uzun süre gözyaşı döktü. Namazın kılınmasının ve helallik alınmasının ardından cemaat tarafından omuzlanan cenaze, Doğançay Mezarlığı'na defnedildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 1 Kızgın 1
Önceki Haber Karşıyaka’da ''Obezite ile Mücadele'' zirvesi
Sonraki Haber Bayraklı’da gazeteciler basın özgürlüğünü anlattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?