ANA SAYFA > İZMİR > Öğrencilerle diktiği ilk fidana ''Atatürk'' ismini verdi

Öğrencilerle diktiği ilk fidana ''Atatürk'' ismini verdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrencilerle diktiği ilk fidana ''Atatürk'' ismini verdi

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Karacaoğlan Mahallesi'nde bulunan Bornova Belediyesi'ne ait 5 bin metrekarelik yeşil alanın Özel Bilfen Eğitim Kurumları ile birlikte parka dönüştürülmesini öngören protokole imza attı. Öğrencilere seslenen İduğ, daha yeşil ve yaşanabilir bir ilçe yaratmak için çalıştıklarını söyledi.

Başta İzmir'dekiler olmak üzere son dönemde yaşanan orman yangınlarını hatırlatan Başkan İduğ, "Çok büyük kayıplar yaşadığımız yangınlara hepimiz çok üzüldük. İzmir'de ve ülke genelinde daha çok yeşil alana ihtiyacımız var. Kaybettiğimiz ormanları geri kazanmak bizlerin elinde. 82 milyonluk nüfusa sahibiz. Her birimiz bir fidan diksek, 82 milyon ağacımız olur" dedi.
 
Öğrencilerle ilk fidanı, ilçeye kazandırılacak parkın yanındaki okul bahçesine diken İduğ, fidana Mustafa Kemal Atatürk'ün adının verdi. Toprakla buluşturduğu mavi serviye can suyunu birlikte verdiği öğrencilerden Cumhuriyet'e sahip çıkmalarını isteyen İduğ, "Herbiriniz kendi adınıza birer fidan dikin. Dikilen bu fidanlar sizlerle birlikte büyüsün" dedi.
 
Protokole göre; Karacaoğlan Mahallesi 6 bin 240 sokak üzerinde bulunan Bornova Belediyesi'ne ait 5 bin metrekarelik yeşil alan, Bornova Belediyesi ile Özel Bilfen Eğitim Kurumları'nın ortak çalışması ile parka dönüştürülecek. Parkın içerisinde, basketbol sahası, tartan koşu pisti, çocuk oyun alanı ve dinlenme alanları yer alacak. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Sandal: Tribüne değil, işe oynuyoruz
Sonraki Haber Soner Tolungüç Karşıyaka'da...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?