ANA SAYFA > SAĞLIK > Öğrencilerden akılcı ilaç kullanımının farkındalığını artırma projesi

Öğrencilerden akılcı ilaç kullanımının farkındalığını artırma projesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrencilerden akılcı ilaç kullanımının farkındalığını artırma projesi

İzmir Mavişehir Okyanus Anadolu Lisesi öğrencileri ve Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü ortak bir projeye başlattı. Bu projede öncelikli olarak halkın sağlığı ve toplumun çıkarları gözetiliyor.

İzmir Mavişehir Okyanus Anadolu Lisesi öğrencisi bir grup, Matematik öğretmenleri Binnur Yılmaz koçluğunda toplum sağlığı için önemli bir çalışma başlattı. Halk sağlığını ve toplum çıkarlarını gözeten proje kamu ve özel kurumları heyecanlandırdı. Birçok sivil toplum kuruluşu projede paydaş olmak istediklerini bildirdi. 
Öğrencilerinin çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Proje Koordinatörü Matematik Öğretmeni Binnur Yılmaz, "Öğrencilerimiz; Akılcı ilaç kullanımının farkındalığını artırma çalışmalarına başladı. Bu proje kapsamında doğru bilinen yanlışlardan yola çıkarak; ilaç kullanımının nasıl olması gerektiğini ve nelere dikkat edeceği toplumumuza anlatılacak" dedi. 

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil'i makamında ziyaret eden Mavişehir Okyanus Anadolu Lisesi öğrencisi grup çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrenciler, "Akılcı ilaç kullanımı; hekim kontrolünde verilen ilaçların nasıl, hangi dozda,  hangi sıklıkta (günde 2 defa, 12 saat arayla),  ne kadar süre (kaç gün) kullanılacağı ve hangi koşullarda saklanacağı hastaya tam olarak anlatılmalı ve hasta veya hasta yakını tarafından eksiksiz olarak uygulanmalıdır. Bizler bu konuda farkındalık oluşturmak için çalışma başlattık"şeklinde konuştu. 

Projeye değer verdiğini belirten Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, "Bu konuda ülkemizde ve dünyada yapılması gereken çok şey var. Bu konuda yaptığınız ve yapacağınız çalışmaları gönülden destekliyorum. Oluşturacağınız farkındalık gerek sağlık gerekse maddi kayıpları önleyecek. Şimdiden sizleri kutluyorum" dedi.

Dr. Çığırgil bu konuyla ilgili geniş bilginin  www.akılciiac.gov.tr  sitesi ve instagram; prospectUSers den alınabileceğini ifade etti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Usta tiyatrocu Özdemir Nutku son yolculuğuna uğurlandı
Sonraki Haber MHP'li Yöneticiler, Karşıyakalılarla kahvaltıda buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?