ANA SAYFA > İZMİR > Ödemiş Belediyesi, Sıfır Atık belgesine kavuştu

Ödemiş Belediyesi, Sıfır Atık belgesine kavuştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ödemiş Belediyesi, Sıfır Atık belgesine kavuştu

Ödemiş Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemin kurulması, geliştirilmesi, etkin ve verimli bir şekilde uygulanması kriterlerini başarıyla sağlayarak "Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi " almaya hak kazandı.

Avrupa’nın en büyük Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi ile çöplerin elektrik enerjisine dönüşmeye başladığı ilçede Ödemiş Belediyesi de geleceğe daha temiz bir kent ve dünya bırakmak için çalışmalarına devam ediyor. Atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması adına hizmet binalarında hayata geçirdiği 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' çalışmasıyla İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Ödemiş Belediyesi'ne 'Sıfır Atık Belgesi' verildi. 

Temmuz 2019'da yayımlanan yönetmelik çerçevesinde; tüm yerel yönetimler, kamu ve özel kurum ile kuruluşlarının 'Sıfır Atık Belgesi' alma yükümlülüğü bulunuyor. Ödemiş Belediyesi de ilk olarak 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' yönetmeliğini Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi binasında uygulamaya başladı. Hizmet binalarındaki katlara 5’li gruplar halinde Kağıt-Karton, Plastik, Cam, Geri Dönüşemeyen Evsel Atık ve Organik Atık kumbaraları yerleştirildi.  

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu hassas çalışma kısa süre içinde belediyenin tüm hizmet binalarında uygulanacak. “Sıfır Atık” projesini ilçe genelinde de yaygınlaştırmayı amaç edinen Ödemiş Belediyesi geri dönüşüm alanında toplumsal bilinci güçlendirmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Küçük Menderes Havzası’nın ilk atık getirme merkezini de hizmete sunan Ödemiş Belediyesi bu alanda öncü çalışmalara imza atıyor. 

Sıfır Atık belgesi ile ilgili konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Avrupa'nın en büyük entegre katı atık yönetim tesisine ev sahipliği yaparak gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma konusunda kararlıyız. Atıkları sadece çöp olarak görmeyip yeni bir enerji kaynağı olarak değerlendiren ve binlerce hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede enerji üreten Biosun Ödemiş Entegre Katı Yönetim Tesisi aynı zamanda geri dönüşümde bölgemizin katı atıklarını adeta hammaddeye dönüştürüyor. Katı atık bertaraf sorununa kalıcı bir çözüm de olan bu tesisin yanı sıra Ödemiş Belediyesi olarak Küçük Menderes havzasının ilk atık getirme merkeziyle de 'Sıfır Atık' hedefi için emin adımlarla ilerliyoruz. Belediye Hizmet binalarımızdan başlayacak şekilde de sıfır atık kumbaralarımızı yaygınlaştırıyor, atıklarımızı kaynağında ayrıştırmayı günlük bir alışkanlık haline getiriyoruz. Bu çabalarımızın bir meyvesi olarak İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından belediyemiz 'Sıfır Atık Belgesi' verildi. Bu güzel çalışmada emeği geçenleri kutluyorum. Çocuklarımıza temiz bir çevre, yaşanılabilir bir şehir bırakmak en büyük önceliğimiz. Bu konuda ülkece 'Sıfır Atık' politikasını eksiksiz, en iyi şekilde uygulamamız gerektiğine inanıyorum. Ödemiş Belediyesi olarak, 'Önce çevre önce gelecek' demeye, Küçük Menderes havzasının bereketli topraklarını ve su kaynaklarını korumaya devam edeceğiz" dedi.  

SIFIR ATIK BELGESİ 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ülke genelinde yürüttüğü proje kapsamında Sıfır Atık Belgesi ile israfın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya en aza indirilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılması sağlanacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Sonraki Haber Dirençli Sürdürülebilir Kent Çalıştayı başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?