ANA SAYFA > EKONOMİ > Neptün Soyer: Halkın Kasabı hem vatandaşı hem üreticiyi koruyor

Neptün Soyer: Halkın Kasabı hem vatandaşı hem üreticiyi koruyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Neptün Soyer: Halkın Kasabı hem vatandaşı hem üreticiyi koruyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı dükkanlarıyla hem vatandaş sağlıklı ve uygun fiyatlı etle buluşuyor hem de küçük üreticiler ve kooperatifler ayakta kalıyor.

İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, “İthal etlerle pahalılık sorununu çözmeye çalışanlar, kooperatif ve küçük üreticiyi planlı bir tarım politikası ile desteklerlerse Halkın Kasabı örneğinde olduğu gibi tüm Türkiye’de vatandaşlarımıza uygun fiyata et sağlamış olurlar. Bu sayede üretici de hayvancılık yapmaya devam edebilir” dedi.

Ekonomik krizin derinleştiği şu günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı dükkanlarının önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşuyor. Kooperatiflerle işbirliği yaparak yerli üreticiyi destekleyen, vatandaşı da uygun fiyatlı ve sağlıklı gıdayla buluşturan Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı dükkanları, hem üreticinin hem vatandaşın nefes almasını sağlıyor.

“20 bin kişi kırmızı ete ulaşıyor”
İzmir Köy-Koop ortağı kooperatifler ve küçük üreticilerden alınan hayvanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde işlenerek aracısız olarak vatandaşa sunuluyor. İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, “İthal etlerle pahalılık sorununu çözmeye çalışanlar,planlı bir tarım politikası ile kooperatif ve küçük üreticiyi desteklerlerse Halkın Kasabı örneğinde olduğu gibi tüm Türkiye’de vatandaşlarımıza uygun fiyata et sağlamış olurlar. 

Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı İzmir’de 9 şubesiyle hizmet veriyor. Halkın Kasabı’ndaki et fiyatları, daima ulusal zincir marketlerin altında fiyat politikası izliyor. Günlük ortalama 4 bin 500 vatandaş alışveriş yapıyor. Bu sayede her gün yaklaşık, hane ortalaması ile 20 bin kişi sağlıklı kırmızı ete ulaşıyor. İzlenilen fiyat politikası ile 2023 yılında 4 ayda şu ana kadar vatandaşın bütçesine 9 milyon liralık katkı sağlandı” dedi.

“Üretici hayvancılık yapmaya devam edebiliyor”
Vatandaşın evine et girmesi, çocukların sağlıklı  beslenerek büyümesi için başlatılan MERAİZMİR projesiyle üreticinin de üretmeye devam edebildiğini söyleyen Neptün Soyer, “Bu sayede üretici de hayvancılık yapmaya devam edebiliyor. Üreticinin üretmeye devam etmesini sağlamak çok önemli. Bu sağlanamazsa kentli de sağlıklı ve ekonomik gıdayla buluşamaz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Ayaküstü Lezzet Günleri 2’ye geri sayım başladı
Sonraki Haber Kredi Puanı Nedir ve Nasıl Yükseltilebilir?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?