ANA SAYFA > MEDYA > NAR Güçbirliği büyüyor

NAR Güçbirliği büyüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
NAR Güçbirliği büyüyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Hollanda Krallığı Büyükelçiliği İnsan Hakları Programı desteği ile başlayan ‘Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR’ projesi, iş birlikleriyle devam ediyor.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi önderliğinde yapılan proje toplantısına, İzmir Köy Koop. Başkanı Neptün Soyer, Mülkiye Bilimsel Araştırma Geliştirme Kooperatifi Başkanı Prof.Dr.Sevda Alankuş, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Figen Merderve Proje Ortağı İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Başkanı Huriye Serter katıldı.  

Yerel güçlere iş birliği daveti
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi, ‘NAR Projesi’nin medyada şiddet dilini değiştireceğini belirterek, değişimi tüm şehir dinamikleriyle eşzamanlı yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Gappi, proje hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı. 

Proje Ortağı İzmir KadınKuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter, ‘NAR- Kadın ve LGBTİ+ Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi’ kapsamında düzenlenecek eğitimlere ve mahalle toplantıları ile projenin önemli bir farkındalık yaratacağını ifade etti. 

Neptün Soyer: “Nar Projesine Desteğe Hazırız”
Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (İzmir Köy Koop.) Başkanı Neptün Soyer, kooperatif olarak  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hollanda Projesi’ne desteğe hazır olduklarını kaydetti. Soyer, görevi gereği İzmir köylerinde sürekli ziyaretlerde bulunduğunu söyleyerek, “Ege kırsal alanlarda yaşayan kadınların şiddet sorunları kente göre az. Ancak şehirde bir gerginlik var. Ekonomik ve sosyolojik gerginlik kadınlara yansıyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Nar Projesi’nin medyadaki nefret söylemlerini değiştireceğine inanıyorum. Her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu. 

İzmir Barosu’ndan ‘NAR’ Katkısı
İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Figen Merder, baro olarak şiddet görenlere hukuksal destek verdiklerini hatırlatarak, Nar projesinin mahalle toplantılarında, şiddet haritalama çalışmalarında da katkı koyacaklarını söyledi. 

Mülkiye Bilimsel Araştırma Geliştirme Kooperatifi Başkanı Prof.Dr. Sevda Alankuş da projenin şiddet haritalaması, mahalle buluşmalarıyla da bir değişim yaratacağını söyledi. Söz konusu proje 15 ay sürecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Kültür Adası projesi başlıyor
Sonraki Haber Yağmur ve fırtına Karşıyaka'da zarara yol açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?