ANA SAYFA > SPOR > Milli kaleci katmerci oldu

Milli kaleci katmerci oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Milli kaleci katmerci oldu

Bostanlıspor'un milli kalecisi, dede mesleğini seçerek katmerci oldu. Karşıyaka Nergiz'de kardeşiyle birlikte açtığı dükkânda Akhisar'ın meşhur lezzetlerinden birisi olan katmerciliği başlayan Berker Öncü, bu yıl İzmir 1. Amatör Futbol Liginde mücadele edecek olan Bostanlıspor'un da kalesini koruyacak.

Akhisarspor'un altyapısında başlayan kalecilik serüveninde Süper Ligde Akhisarspor'un Bursaspor maçında kalesini koruyan, alt yapılarda defalarca milli takımlara davet edilen Berker Öncü, "üniversiteyi bitirdikten sonra iş yaşamına başlayıp dede ve baba mesleğini sürdürme kararı aldım. Bunu kardeşim Canberk'e açtım. Onun da arzusu bu yönde olunca birlikte Nergiz Parkı'nın karşısında Akhisar'ımızın meşhur Yıldız Katmerinin şubesini hizmete soktuk. İzmirliler katmeri tatlı olarak biliyor ama biz Karşıyaka'dan İzmir'e Akhisar katmerinin adını İzmir'e yayacağız. Artık katmerin tadını  bilenlerin Akhisar'a gitmesine gerek kalmayacak" dedi. 
Bostanlıspor'da kaleciliğe devam edeceğini ifade eden Berker "Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, dedemin tanıdığı mahalle komşumuz. Babam ellerinde büyüdü. Onun hatırı için Bostanlıspor'a geldim ve bu yıl da 1. Amatör Ligde Bostanlıspor'un başarısı için katkı sağlayacağım" derken, katmeri de şöyle tanıttı:
“Yıldız Katmer büyük dedemiz Nuri Öncü tarafından Yugoslavya’dan getirilen, dedemiz Erdoğan Öncü’nün meşhur ettiği, babamız Nezih ve amcamız Nurettin’in sürdürdüğü katmerin hamuru ışıl ışıl parlayan mermerde incecik açıp içine peynir, isteğe göre de kıyma koyup bir de köy yumurtası kırarak saç üzerinde yayık tere yağında kızartılır. Üzerine rendelenmiş peynir dökerek servis edilir. Akhisar'ın meşhur Yıldız Katmeri dededen toruna geçen formülüyle geleneksel yöntemlerle yapılarak günümüze kadar gelen lezzet. Özel olarak sabah saatlerinde pek çok yerden Akhisar’a katmer yemeğe gelenlerin anlata anlata bitiremediği nefis tat şimdi Karşıyaka Nergiz’de bizlerle devam edecek.” 
Akhisar katmerini Karşıyaka’ya getiren ve Akhisar dışı ilk şubelerini açan 4. Kuşak Berker-Canberk Öncü kardeşler,  4. Kuşak olarak Yıldız Katmer 1935 yılından sonra ilk kez de Akhisar dışına taşındı. Nergiz Mahalle Muhtarlığının bulunduğu parkın karşısındaki dükkanda  sabahın erken saatlerinde açılıp akşam üzeri saat 16.00’ya kadar hizmet veriyor.    
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 2 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Soyer Karşıyaka'dan seslendi: İzmir halkıyla ranta karşı mücadele edeceğiz
Sonraki Haber Olof Palme’ye modern dokunuş

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?