ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka'dan esnafa can suyu çözüm önerileri

MHP Karşıyaka'dan esnafa can suyu çözüm önerileri

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka'dan esnafa can suyu çözüm önerileri

Küresel COVİD-19 salgını ve çeşitli nedenlerle Karşıyaka ekonomisinin kan kaybettiğine dikkat çeken MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, ilçe esnafı ve ticaret insanları için projeler üretmek üzere harekete geçti. İlçedeki büyük alışveriş merkezlerinin istihdam dışında ilçeye herhangi bir katkı sağlamadığına dikkat çeken Başkan Akif Yılmaz, çözüm yollarını sıraladı. İzmir ticaret ve esnaf odalarına da Karşıyaka'ya temsilcilik açmaları yönünde çağrıda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı siyasi, kültürel ve sosyal çalışmalarının yanında, ilçenin ekonomik sorunlarını da mercek altına aldı. İlçedeki esnaf ve ticaret kuruluşlarını ziyaret eden Başkan Akif Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan ekip, COVİD-19 küresel salgını nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan esnafın sorunlarını dinledi. Kentin var olan potansiyellerini harekete geçirmek için Cumhur İttifakı olarak da uyum içinde birlikte çaba sarf ettiklerini, dile getiren Başkan Yılmaz, Karşıyaka'nın emekli kenti görünümü aldığını, ancak kalkınması için her türlü potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

“Lojistik Destek İzmir’den Sağlansın”
Karşıyaka'nın, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’in nüfus bakımından beş büyük İlçesinden biri olduğunu hatırlatan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, bu özelliği ile de kentin yönetsel, sanatsal, kültürel ve ticari merkezlerinden biri olma potansiyelini taşıdığını söyledi. İlçe ticaretine yön veren büyük alışveriş merkezlerinin ilçeye katkı sağlamadığını dile getiren Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu büyük işletmeler, lojistik desteklerini merkezlerinden ve diğer büyük kentlerden temin ettikleri için ilçe halkına ve esnafına her hangi bir katkıları yoktur. Bunun yanında merkezlerinin de başka kentlerde bulunması sebebiyle ilçemize ve İzmir'e vergi katkısı da bulunmamaktadır. Kente istihdam dışında başka bir fayda sağlayamayan büyük alışveriş merkezlerinin, lojistik desteklerini kentimizden yapmaları, ilçemize ve İzmirimize büyük katkı sağlayacaktır."

"Sanayi Bölgemiz Yok"
Karşıyaka'da KOBİ'lerin ve büyük ölçekli sanayi işletmelerinin yatırım yapabilecekleri küçük sanayi ve organize sanayi bölgelerinin bulunmamasının da ilçede yatırım yapacak küçük ve orta ölçekli yatırımcıları Çiğli, Karabağlar, Bornova, Buca gibi çevre ilçelere kaydırdığına dikkat çeken MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, "Kendi içinden iki büyük ilçe çıkarmış olan Karşıyaka’da bu tür ekonomik öneme sahip yapıların bulunmaması yapılacak yatırımların çevre ilçelere kaymasına sebep olmaktadır. Çiğli, Karabağlar, Bornova, Buca bu bakımdan Karşıyaka’dan daha fazla imkana sahip. Bu da Karşıyaka'nın ekonomisine ve istihdamına büyük zarar vermektedir" dedi.

"Hastane Bile Yok"
Başkan Yılmaz ayrıca, Karşıyaka halkının tam donanımlı bir devlet hastanesinin bulunmaması sebebiyle mağdur olduğuna, zor şartlarda yaşayan yaşlı ve hasta insanların çevre ilçelere taşınmak zorunda kaldıklarına işaret etti. Yılmaz, şunları söyledi: "Gerek nüfus, gerekse sosyal kültürel ve ekonomik konularda büyük potansiyele sahip Karşıyakamızın çığ gibi sorunları bulunmaktadır. Karşıyaka sınırları içinde faal bir devlet hastanesi bile yoktur. Vatandaşlarımıza imkânları kısıtlı Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı polikliniklerde hizmet verilmekte, çoğu zaman diğer ilçelere taşınmaktadır. Uzun zamandan bu yana büyük çaba harcadığımız stadyumumuz bile hükümetimizin çabalarına rağmen, muhalefetteki yerel siyasetçilerin engellemeleri sebebiyle hizmete geçirilememiştir."

Esnaf ve Ticaret Odalarına Çağrı
Konuşmasında esnaf ve ticaret odalarına da seslenen MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı Başkanı Yılmaz; şöyle devam etti: "Karşıyaka’da iş yapan esnaflar ve şirketler, bağlı oldukları meslek odaları ile ilgili bir işlem yaptırmak istediklerinde çevre ilçelere veya il merkezi Konak bölgesindeki odalara gitmek zorunda kalıyor. Ticaret odası, sanayi odası, esnaf Odaları ile ihtisas odalarının hemen hemen tamamı Konak bölgesinde faaliyet göstermektedir. İzmir’de 2020 sonu verilerine göre yaklaşık 750 bin vergi mükellefi bulunmaktadır. Metropol ilçelerin nüfus yoğunluğuna bakıldığında bu sayının büyük çoğunluğunun İzmir merkezinde olduğu aşikardır. Karşıyaka da vergi mükellefi bakımından İzmir’in en önemli ilçelerinden biridir. Ancak bir sanayi bölgesi olmaması sebebiyle büyük çaplı şirketleri bünyesinde barındırmamaktadır. Nüfus bakımından büyük öneme sahip diğer ilçelere bakıldığında, Çiğli’de, Bornova’da ve Buca’da birer Esnaf ve Sanatkarlar Odası bulunmaktadır. Bu ilçelerdeki esnaflar kendi ilçe sınırları içinde daha yakından hizmet alabilmek için bu odalara kaydolmaktadır. Karşıyakalı esnafların böyle bir avantajı yoktur. Bu sorunun çözümü, Ticaret Odası’nın işlemleri için Karşıyaka bölgesinde bir temsilcilik ofisi açması, esnaf işlemleri için de Karşıyaka bölgesini kapsayacak bir Esnaf Odası temsilciliği veya Karşıyaka içinde kurulacak bir karma esnaf odası ile sorun çözülebilir. Zor şartlarda çalışan esnafımız ve ticaret erbabımız basit bir oda faaliyet belgesi almak için işini gücünü bırakıp bağlı olduğu odaya gitmek zorunda kalmakta, bazen tüm gününü bu işleme ayırmaktadır. Esnaf odaları ve meslek odalarının yöneticilerine sesleniyor ve vatandaşlarımızı zor durumda bırakan bu soruna acil bir çözüm bulmalarını istiyoruz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 2 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Beton Üretimi Kalitesi
Sonraki Haber Başkan Soyer: Bergama'yı dünyaya tanıtacağız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?