ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı Hayvan Hakları Komisyonu kurdu

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı Hayvan Hakları Komisyonu kurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı Hayvan Hakları Komisyonu kurdu

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Yönetim kurulu bünyesinde Hayvan Hakları komisyonu kurdu. Komisyon zaman geçirmeksizin çalışmalarına başladı.

İlçe Başkanı Akif Yılmaz, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “4 Ekim Dünya hayvan Hakları Günü’nde sahada aktif çalışma yapacak bir komisyon kurduk. Genç ve dinamik yönetim kurulu üyelerimiz bir taraftan değerli Karşıyakalı hemşerilerimiz için hizmet üretme gayreti içinde olurken, diğer taraftan da özellikle sokak hayvanları için aktif bir çalışma içerisinde olacaktır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı, büyük bir katılımla gerçekleştirdiği 13. ilçe kongresinin ardından hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı. Kısa bir süre önce 300 kişinin partiye katılım törenini gerçekleştiren Başkan Akif Yılmaz, yönetimde bir ilki daha gerçekleştirerek Hayvan Hakları Komisyonu kurdu. Başkanlığına Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Kara İlhan’ın getirildiği komisyon, ilk çalışmasını 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirdi. Komisyonun kurulması ve Dünya Hayvan Hakları günü dolayısıyla bir açıklama yapan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Dünyada her canlının bir görevi olduğunu ve bu görevi yerine getirmek için yaratıldığını söyledi. Hayvanların Allah’ın sessiz kulları olduğunu ve korunması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Yüce Allah, Enam Suresi 38. Ayette: ‘Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettir" buyuruyor. Yine Sevgili Peygamberimiz, ‘Bu dilsiz hayvanlar hakkında Allah'tan korkun!’ buyurmuşlardır. Güzel İzmir’imiz ve Karşıyaka’mız özellikle hayvanlar konusunda oldukça hassastır. Bu nedenle başlattığımız hizmet odaklı çalışma programı çerçevesinde; 4 Ekim Dünya hayvan Hakları Günü’nde sahada aktif çalışma yapacak bir komisyon kurduk. Genç ve dinamik yönetim kurulu üyelerimiz bir taraftan değerli Karşıyakalı hemşerilerimiz için hizmet üretme gayreti içerisinde olurken, diğer taraftan da özellikle sokak hayvanları için aktif bir çalışma içerisinde olacaktır. Başkanlığına yönetim kurulu üyemiz Ayşe Kara İlhan’ın getirildiği bu komisyonda gönüllü olarak yer alan arkadaşlarımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kurulmasının hemen ardından çalışmalarına başlayan MHP Karşıyaka Teşkilatı Hayvan Hakları Komisyonu, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları günü nedeniyle Karşıyaka Örnekköy Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Komisyon Başkanı Ayşe Kara İlhan, Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle Örnekköy’de bulunan Hayvan Barınağını, İlçe yönetim Kurulu üyesi Veteriner Hekim Özgür Gökhan Cabey, İlçe Kadın kolları Başkanı Gülden Yıldırım, Başkan yardımcısı Dr. Uzay Kamil Köksal ve yönetim kurulu üyeleriyle ziyaret ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Orada bulunan canların yaşam koşulları, hasta olanların tedavi yöntemleri, kısırlaştırmanın nasıl ve hangi aralıklarla yapıldığı hakkında oradaki sorumlu hekim ile görüşüp bilgi aldık. İlçemizde ilk kez böyle bir komisyon kuruldu. Daha önce de gönüllü olarak canlara yaptığımız desteği ve yardımı bilen İlçe Başkanımız Akif Yılmaz’ın desteği ve isteği üzerine bu çabamızı kurumsal hale getirdik. Veteriner Hekimimiz Özgür Bey, canlara yürekten sevgisini ve şefkatini her koşulda desteğini gösteren ve esirgemeyen Belediye Meclisi üyemiz Seher Dikmen, Kadın Kolları Başkanımız Gülden Yıldırım ve ilçe yöneticilerimiz ile birlikte daha verimli olmak istiyoruz. Şiddete maruz kalmış, yardıma ve nakil desteğine ihtiyacı olan canların bu ihtiyaçlarını karşılamak, tedavilerinde yardımcı olmak için sosyal medya hesabımızı da açtık. Dünya sadece biz insanların yaşam alanı değil. Onların da yaşam hakkı olduğunu savunuyor ve çalışmalarımızı bu ilke doğrultusunda planlıyoruz. Bu konuda destek isteyen sevgili Karşıyakalı hemşerilerimize yardıma hazırız. Yine bugün vesilesiyle yaptığımız çalışmada, sokak hayvanlarına 50 kg mama dağıttık ve su ihtiyaçlarını karşıladık. Bunun yanında gözlerini kaybetmiş bir kedinin sahiplenilmesini ve 15 kedinin kısırlaştırılmasını gerçekleştirdik. Amacımız; dünya üzerindeki tüm canlılar olarak, çevreye zarar vermeden birlikte yaşamaktır.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yukarıköy’de dönüşüm başlıyor
Sonraki Haber Müftü Gürler, ADD'yi ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?