ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka, Başkan Tugay'dan bilgilendirme istedi

MHP Karşıyaka, Başkan Tugay'dan bilgilendirme istedi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka, Başkan Tugay'dan bilgilendirme istedi

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, ihalesiz olarak 14 bin lira aylık bedel ile kiralandığı iddia edilen tesisle ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın Karşıyaka ve İzmir halkını bilgilendirmesini istedi. 



İlçede, 30 m² bir dükkânın kirasının aylık 10-15 bin lira bedelle kiralandığına dikkat çeken MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, sorularını söyle sıraladı: "Karşıyaka Belediyesi, kendisine sosyal tesis amaçlı kullanılmak üzere terk edilen devasa tesisleri/ binaları kime ya da kimlere peşkeş çekmektedir? Mustafa Kemal Mahallesi'nde bir bulunan Varyant Evleri lansman ve Satış Ofisleri binası yaklaşık bin 420 m² kapalı alanı ile birlikte 3 bin 800 m² 'lik bir tesis yaklaşık 6 ay süren tadilatla İzmir Büfeciler Odası'na verilmiş, arkasından İstanbul merkezli şirkete nasıl verilmiştir? Bu tesisin kiralanması için ihale açıldı mı? Açıldı ise süreç nasıl işledi, ihaleye hangi firmalar katıldı ve teklif bedelleri ne idi? Bizim edindiğimiz bilgilere göre tesis 14 bin lira aylık kira bedeli ile kiralanmış. İlçede 30 m² bir dükkânın aylık kirasının 10-15 bin lira olduğunu bildiğimize göre, bin 420 m²’si kapalı alanı olmak üzere 3 bin 800 m² toplam alanı olan bir tesisin 14 bin TL'ye kiraya verilmesinin peşkeş çekilmek olduğunu düşünmek ya da bunun hesabını sormak, Karşıyakalı olarak bizim doğal hakkımız değil mi?  Ayrıca bu tesisin tadilatı esnasında elektrik ve su nereden alınmıştır? Bu kullanım acaba park bahçelerin su ve elektriği olabilir mi? Tesisin açılışı sürecinde özellikle son 3 gün belediye ait araçlar ve personel burada neye göre çalıştırılmış ve bu çalıştırılma karşılığında herhangi bir bedel alınmış mıdır? Bu tesise otopark alanı açmak için kaç tane fidan kesilmiştir? Bütün bu soruların cevabını bilmek, Karşıyakalıların ve İzmirlilerin en doğal hakkıdır diye düşünüyor, Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil Tugay'ı kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyoruz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Tugay, 2020’den 2021’e Karşıyaka’yı anlatacak
Sonraki Haber Kent A.Ş'den açıklama

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?