ANA SAYFA > İZMİR > Menderes’te Halkın İstediği Oldu

Menderes’te Halkın İstediği Oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Menderes’te Halkın İstediği Oldu

Özdere’de Çukuraltı Sahil Yolu projesi kapsamında bir önceki dönemde kum üzerine beton atılarak yapılan kafe Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın talimatı ile yıkılıyor.

Bir önceki dönemde yapılan Çukuraltı Sahil Yolu projesi kapsamında yer alan kafenin yıkımına Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın talimatıyla başlandı. Kum üzerine beton dökülerek, 35 ton demir kullanılarak plaja yapılan projenin yıkım haberi vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Yıkım sırasında alanda incelemelerde bulunan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Bizim amacımız, plajımızı halkımıza açmak. Plajı halkımız kullansın, burada bir rant oluşmasın. Plaj kumunun oluşması için çok uzun yıllar gerekiyor. Üzerine beton atılması doğaya ihanet. Buradan gelip geçerken üzülüyordum. Artık bu utancı ortadan kaldırıyoruz. Çok mutluyum. İnşallah bu kumsallarımızı hiç kimse kirletemeyecek, üzerine beton atamayacak. Biz bunun her zaman takipçisi olacağız. Yaz sezonu geldi. Yıkımdan sonra kumsal temizlemesi yapılacak ve bu bölümü, çok kısa sürede vatandaşın hizmetine açacağız” dedi.

Rant yerine halk
Konuyu yargıya taşıyan Temiz İzmir Derneği Başkanı Nivent Kurtuluş da, “Özdere halkı bizi arayarak ‘Sahilimizin üstüne beton dökülüyor, ne yaptıysak sözümüzü dinletemedik’ dedi. Dünyanın hiçbir yerinde sahile beton dökülmez ama burada döküldüğünü gördük. Hem de hasırlı demirlerle beton dökülmüş. Hemen davamızı açtık. Davayı kazandık ama eski yönetim buraya tekrar bir plan yaptı. O plana da dava açtık ve onu da kazandık. Başkanımız sağ olsun, mahkeme kararlarını uyguladı ve yıkım başladı. Hepimiz mutluyuz. Burası kamu yeri. Ranta teslim edilmemeliydi. Başkan da rantın elinden aldı, halkın eline teslim ediyor” ifadelerini kullandı. 

Halk memnun
Özdere Çevre Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Yetim ise,  “Burası zaten plajın bir bölümüydü. Son 4-5 senedir de kafe olarak kullanılıyordu. Fakat insanlar mutsuzdu, kafeye girmek istemiyorlardı. Halka açılması ç tok güzel oldu” diyerek yıkım kararından memnun olduklarını dile getirdi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükşehir'den ihtiyaç sahibi 55 bin aileye erzak ve nakit yardımı
Sonraki Haber Bergama Çevre Filmleri Festivali’nin ilki Ekim ayında düzenlenecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?