ANA SAYFA > GÜNDEM > Medicalpoint Hastanesi sahibi Dr. Beken vefat etti

Medicalpoint Hastanesi sahibi Dr. Beken vefat etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Medicalpoint Hastanesi sahibi Dr. Beken vefat etti

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medikalpoint (Medikalpark) İzmir Hastanesi yönetim kurulu başkanı Op. Dr. Zafer Beken vefat etti.

Op. Dr. Beken'in genç yaşta mesleğini icra ederken geçmişte kaptığı hastalıgin  karaciğer yetmezliğinden vefat etti. Op. Dr. Zafer Beken'in vefatı büyük üzüntü yarattı.
Yarın saat 12.00 – 12.30 arasında, İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi önünde tören düzenlenecek. Beken'in cenazesi Atakent Beşikcioğlu Camisinde kılınacak öğle namazını müteakip Doğançay Mezarlığında toprağa verilecek.
Dr. Zafer Beken'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi, akraba ve dostlarıyla Medicalpoint Hastanesi Ailesine baş sağlığı dileriz. 

Op. Dr. Zafer Beken
1962 yılında Ordu’da doğdu. Dereceyle bitirdiği Dicle Üniversitesi  tıp fakültesi ve oftalmoloji uzmanlığı eğitimlerini Dicle Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Beken, Göz Hastalıkları Uzmanı olarak on binin üzerinde ameliyat gerçekleşti.. Bu sürecin sonucunda İzmir’de kompleks hastalıkları da tedavi edecek bir özel hastane projesine girişmiş ve sonrasında İzmir Medical Point Hastanesi’nin açılmasına öncülük etti. Bu hastanenin yönetim kurulu başkanı olarak aktif iş hayatına vefatına kadar devam etti.
Metabolizma üzerine çalışmalar yapan Dr. Beken, beslenme ve mikrobiyota üzerine de yoğunlaşmış, ardından Fonksiyonel Tıp adında bir tıp alanının bütünsel bir yaklaşım aracılığıyla günümüz kronik hastalıklarına çözüm olabileceğinin farkına vararak Amerika’da bu tıp modeline öncülük eden “Fonksiyonel Tıp Enstitüsü”nün Fonksiyonel Tıp eğitimini tamamlamıştı. Son 3 yıl boyunca kendisini Fonksiyonel Tıp ve beslenme konusunda yetiştiren Dr. Beken, çevresindeki birçok insanın kronik rahatsızlığının çözümüne yardımcı oldu.. Dr Beken İzmir Medical Point Hastanesi’ndeki Fonksiyonel Tıp ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin kurucusu olarak amacı, hem kronik hastalığı olan ve yaşam kaliteleri olumsuz etkilenen hastaların tedavisinin desteklenmesini, hem de bu alanın ülkemizde etkin ve doğru bir şekilde uygulanmasını sağladı.
Dr. Zafer Beken, 2005 yılında aldığı 'hepatite bağlı karaciğer sirozu' teşhisiyle, nakil bekleyen hastalardan biri oldu. Dr. Beken, kız kardeşi Ayfer Beken'den yani canlı bağışçıdan alınan karaciğer nakliyle hayata tutunmuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 5 Kızgın 0
Önceki Haber Anadolu’dan Göğe Selam Olsun
Sonraki Haber Madalyasını depremzedelere bağışladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?