ANA SAYFA > İZMİR > Mavi bayraklı Kuyucak sil baştan yenileniyor

Mavi bayraklı Kuyucak sil baştan yenileniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mavi bayraklı Kuyucak sil baştan yenileniyor

Karaburun’un gözde plajlarından biri olan mavi bayraklı Kuyucak sahili, Karaburun Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenerek vatandaşın hizmetine sunulacak. Gerek ilçe merkezine yakınlığı gerekse tertemiz denizi ile günübirlik tatilcilerin de gözde sahillerinden biri olan Kuyucak, uzun yıllar boyunca yıpranmış hali ile vatandaşların haklı şikayetlerine konu olmuştu.

Kuyucak sahilinde incelemelerde bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan yenileme çalışmasını, bu yıl ilk öncelikleri arasında aldıklarını belirtti. Geçen yıl Kuyucak sahilinde Belediye tarafından işletilen kafenin bu yıl da hizmet vereceğini kaydeden Erdoğan; yol, kaldırım ve sahil bandı başta olmak üzere sil baştan yenilenen Kuyucak’ın en kısa zamanda vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti. 

İskele, Karayelaltı ve Kuyucak yaya yolunun da ilçenin en gözde spor ve yürüyüş akslarından biri olduğunu anımsatan İlkay Girgin Erdoğan, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:  “Kuyucak Sahil Düzenlemesi proje alanımızda, 700 metrekarelik çim alan, standartlara uygun plaj voleybolu sahası, yoga alanı, dış mekân satranç oyunu, kafe ve oturma alanlarının yanı sıra yelken ve dalış merkezine yer vereceğiz. Yenileme çalışmaları kapsamında dallarında kurumalar başlayan ve ömrünü tamamlayarak devrilme riski taşıyan bir adet badem ağacını da maalesef kaldırmak zorunda kaldık. Diğer ağaçlarımızı büyük bir hassasiyetle koruyor, bazı palmiye ağaçlarının ise yerlerini değiştiriyoruz. Peyzaj projemiz kapsamında ise alana tuzlu rüzgâra ve kuraklığa dayanıklı 37 adet yeni büyük ağaç ile 150 den fazla çalı formlu bitki dikeceğiz. Belediyemiz tarafından geçen yıl işletmeye başlattığımız tesisin yanı sıra, yine geçen yıl ihale ile bir işletmeciye kiraladığımız tesis de faaliyetini sürdürüyor olacak. Projemizi vatandaşlarımızın çok beğeneceğini düşünüyorum. Uzun yıllardır el değmeyen, yıpranan ve yurttaşlarımızın haklı şikayetlerine konu olan Kuyucak’ın yeni yüzü çok keyifli olacak.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 1 Milyonluk ambulans Çiğlililerin hizmetinde
Sonraki Haber Başkan Arda’dan şok radyasyon ölçümü! Normal değerin 7 bin 291 katı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?