ANA SAYFA > İZMİR > Marsilyalılar, Foça'yı ziyaret etti

Marsilyalılar, Foça'yı ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Marsilyalılar, Foça'yı ziyaret etti

Marsilya Tarih Müzesi Müdürü Fabrice Denise, Fransa’nın Marsilya kentiyle önemli tarihsel bağlara sahip olan Foça’yı, İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü José-Maria Queirós’la birlikte ziyaret etti.

Foça ile Marsilya arasında çok önemli kültürel bağların olduğuna dikkat çeken Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Phokaialılar Marsilya kent devletinin kurucularıdır. Marsilya limanında bulunan pirinç plakette, Marsilya liman kentinin M.Ö. 7’inci yüzyılda Anadolu’dan gelen Phokaialılar tarafından kurulduğu yazılıdır. İki kent arasında birçok alanda iş birliği için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 2024 yılında Marsilya’da düzenlenecek “Foça” sergisi hakkında da görüşmelerimizi gerçekleştirdik.” dedi.

Marsilya Meydanı’nı gezdiler
Fabrice Denise ve José-Maria Queirós, Başkan Gürbüz’le yapılan görüşmenin ardından; Foça Belediyesi’nden Arkeolog Ertan Aksoy ve Kültür Sanat Sorumlusu Oğuzhan Çakırefe’yle birlikte gerçekleştirdikleri kısa şehir turunda Marsilya Meydanı’nı da gezdiler.

Phokaialılar, kültürlerini Fransa’ya taşıdılar
Foça, M.Ö. 7’inci yüzyılda Phokaia olarak bilinen bir liman kentiydi. Phokaialılar, gemicilik konusunda kendilerini geliştirmiş ve deniz ticaretine bağlı bir hayat sürmekteydiler. Phokaiaların denizde seyir ettikleri gemilerin burnunda horoz figürü bulunuyordu. Marsilya liman kentini kurdular. Fransalılar ile iyi ilişkiler kuran Phokaialılar onlara gemi yapımını ve ticareti öğrettiler. Phokaia, Marsilya kentine kültürü, sanatı ve bilimi taşıyan önemli bir kenttir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Sandal, Bayraklı'nın gururu İlkim'e sahip çıktı
Sonraki Haber Sarıca: Bu sezon taraftarımızın olması bizim için büyük bir artı olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?