ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Levent Üzümcü “Karşıyakalı olmak bir şans”

Levent Üzümcü “Karşıyakalı olmak bir şans”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Levent Üzümcü “Karşıyakalı olmak bir şans”

Ünlü oyuncu Levent Üzümcü, İstibdat Kumpanyası oyunu için geldiği Karşıyaka’da yalnızca Karşıyaka Haber muhabiri Salahattin Oytun İdel’e konuştu.

Levent Üzümcü Karşıyaka’da geçen çocukluğu ve İstibdat kumpanyası hakkındaki soruları Karşıyakalı okuyucular için içtenlikle yanıtladı.

-Çocukluğunuzun Karşıyaka’da geçtiğini biliyorum. Tekrar burada olmak size nasıl hissettiriyor? Bize Karşıyaka’yla ilgili bir anınızdan bahsedebilir misiniz?

Çok güzel bir şey, çok mutluyum. İnsanın çocukluk yılları çok önemli. Burada yaşamış olmanın ne kadar büyük bir şans olduğunu ben yıllar sonra anladım. İnsanın böyle bir yerde yetişmiş olması çok büyük bir şans. Küçükken her yer yaşadığınız şehre benziyormuş gibi düşünüyorsunuz. Ama ne kadar şanslıyız ki burada doğmuşuz. Bu ülkenin içinde burada yaşamışız, burada büyümüşüz. Büyük bir şansmış bu bunu zaman geçtikçe daha çok anladım. Karşıyaka’yla ilgili belki spesifik bir anımdan bahsedemem ama hala oturduğumda ilkokul arkadaşlarımı, onlarla birlikte Karşıyaka’nın zaferleriyle eğlenirken geçirdiğim zamanları hep iyi hatırlıyorum. Ben stadın orada oturuyordum, Çamlıkta. Burada olmak, bir yerli ve bir yere ait olmak hoşuma gidiyor.

-Kendinizi Karşıyaka’ya ait hissediyorsunuz yani?

Kesinlikle. Kim sorsa söylerim ben. Belki 35 buçuk muhabbetine girmem ama sorarlarsa İzmirliyim, Karşıyakalıyım derim.

-İstibdat Kumpanyası bir dönem oyunu ama Türkiye şartlarına bakınca hiç de geçmeyen bir dönemin oyunu gibi. Bu konuda ne demek istersiniz?

Yazık. O dönemlerdeki sıkıntıların bir gıdım üstüne çıkmamış olmak bizim utancımız. Yani 1800’lü yıllarda yaşanan sıkıntıları hala yaşıyor olmak... Niye aklımız var? Neden fikrimiz var? Neden yaşıyoruz? Sürekli patinaj çekerek ne yapmayı düşünüyoruz ki?

-Peki sizce bu dönem ne zaman bitecek?

İnan bana bilmiyorum. Ama bunu biterecek olan da yine halk. Bu ne kadar halkın seçkisiyse, bitmesi de o kadar halkın seçkisi olur.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İşte Ali Baba ve 7 Cüceler'in fragmanı...
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka 2'de 2

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?