ANA SAYFA > SPOR > Laser Genç Milli Takımı belli oldu

Laser Genç Milli Takımı belli oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Laser Genç Milli Takımı belli oldu

TYF 2021 Milli Takım Seçme Yarışları’nın ikinci haftasında heyecan Laser sınıflarında yaşandı.

Laser 4.7 sınıfında 34 kulüpten 104 yelkenci, Laser Radial sınıfında 17 kulüpten 37 yelkenci ve Laser Standard sınıfında 6 kulüpten 8 yelkenci birbirinden heyecanlı yarışlara imza atarken dereceye giren sporcular Milli Takım’a girmeye hak kazandı.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak “İçinden geçtiğimiz dönem hepimizi bazı şeylerden mahrum bırakıyor. Bu yüzden bu zor koşullara rağmen sporunuza devam ettiğiniz için hakemlerimizi, antrenörlerimizi ve sporcularımızı buraya geldiği için hem tebrik hem de teşekkür ediyorum. Denizin üstünde bu sporu yapan bu yarışa katılan ve kulüplerinde spora devam eden arkadaşlarınız adına onların ailelerine, yetiştiren antrenörlerine ve bu imkanı sunan zorluklarla mücadele eden kulüp yönetimlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Akdurak sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Bakanımızın geçen yılki girişimleriyle, artık milli forma giymeye hak kazanmış sporcularımızın akademik ve spor hayatları daha dengeli olacak. Bu amaçla oluşturulan spor bursunu geçen yıl 12 arkadaşınız hak etti. İnanıyorum ki bu imkanlar sizlerin spor hayatınızı devam ettirebilmeniz için önemli bir motivasyon kaynağı olacak.”

Başkan Akdurak “Bu yarışı dört dörtlük organize eden, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ev sahipliğinden dolayı Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’ne, Urla Deniz Kulübü’ne, Kaymakamlığımıza, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne büyük desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seçilen arkadaşlarımızı kutluyor, Milli formayı en iyi şekilde giyeceklerine ve bayrağımızı göndere çekeceklerine gönülden inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise denizdeki sporcuların mücadeleyi gördüğünü, hakemlerin, antrenörlerin birbirine destek olduğunu Milli Takım seçmelerinin sorunsuz bir şekilde devam etmesi için gösterdikleri gayrete şahit olduğunu belirtirken “Milli Takım’a seçilen sporcularımızı tebrik ediyor; Olimpiyat Oyunları’na gidecek sporcularımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Laser Standard Genel kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Umut Efe Alpkoçak birinci, B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi’nden Efe Ağan ikinci, Çeşme Yelken Gençlik Spor Kulübü’nden Doruk Demircan üçüncü oldu. Laser Standard Genç kategorisinde Çeşme Yelken Gençlik Spor Kulübü’nden Doruk Demircan birinciliği elde ederken Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Uygar Kızılkaya ikinci sırada, İstanbul Yelken Kulübü’nden Ege Dündar üçüncü sırada yer aldı.

Laser Radial Genel kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ecem Güzel birinci, Umut Eyriparmak ikinci, Ali Zorbey Pekiner üçüncü oldu. Laser Radial Kadın kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Ecem Güzel birinci olurken Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Lara Nalbantoğlu ikinciliği, Deniz Dönertaş üçüncülüğü elde etti. Laser Radial Genç kategorisinde ise Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Umut Eyriparmak birinci, B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi’nden Kemal Ege Özgün ikinci, Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi’nden Derin Baytur üçüncü oldu.

Laser 4.7 Genel kategorisinde Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Can Veysel Kaşka birinciliğin sahibi olurken İstanbul Yelken Kulübü’nden Kemal Eren Turhan ikinci sırada, Teos Yat ve Yelken Kulübü’nden Mustafa Öztuncel üçüncü sırada, İstanbul Yelken Kulübü’nden Ali Berk Birer dördüncü sırada, ferdi olarak yarışan Tan Onat Öğütcü beşinci sırada yer aldı. Laser 4.7 Kız kategorisinde Büyükçekmece Yelken ve Su Sporları Kulübü’nden Bahar Alkan birinci, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nden Hilal Melek Pehlivanoğlu ikinci, Turgutreis Yelken Kulübü’nden Bilge Nur Yazıcı üçüncü oldu. Laser 4.7 Junior kategorisinde ise Teos Yat ve Yelken Kulübü’nden Mustafa Öztuncel birinciliği, İstanbul Yelken Kulübü’nden Eren Üçsel ikinciliği, Teos Yat ve Yelken Kulübü’nden Deniz Akış üçüncülüğü elde etti.

Laser Genç 2021 Milli Takımı şu isimlerden oluştu:

Laser 4.7 Milli Takımı
Can Veysel Kaşka - Fenerbahçe Doğuş Yelken
Kemal Eren Turan - İstanbul Yelken Kulübü
Mustafacan Öztuncel - Teos Yat ve Yelken Kulübü
Ali Berk Birer - İstanbul Yelken Kulübü
Bahar Alkan Büyükçekmece Yelken ve Su Sporları Kulübü
Hilal Melek Pehlivanoğlu - Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü

Laser Radial Milli Takımı
Umut Eyriparmak - Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi
Kemal Ege Özgün - B.B. Bodrumspor Yelken Şubesi
Derin Baytur - Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi
Meriç Erdağlı - Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü
Zülal Alev Erkan - Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü
Lara Nalbantoğlu - Fenerbahçe Doğuş Yelken
 

Laser Standard Milli Takımı
Doruk Demircan - Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü
Uygar Kızılkaya - Fenerbahçe Doğuş Yelken

 

HABERE AİT VIDEO


PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cemal Amca'nın oğlu...
Sonraki Haber İnsan canı için 17 Nisan ve diğer Can'lar için Çamlık yolu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?