ANA SAYFA > EĞİTİM > Küsen gözlük projesine tam not

Küsen gözlük projesine tam not

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Küsen gözlük projesine tam not

Karşıyaka Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu öğrencileri dijital ortamda kendi kurguladıkları hikâyeyi çizgi filme dönüştürdüler.

Anaokulunda çocukların teknolojik cihazlardaki gelişimine hiç bir katkısı olmayan oyunlarla zaman geçirerek bağımlı olmalarının önüne geçilmesi ve doğru kullanılmasıiçin bir çalışma başlatıldı.

Ege Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Okulöncesi Eğitim Öğretmenliği Bölümü uygulama öğrencileri ve danışmanları Doç. Dr. Sibel Sönmez’ in yaptığı ‘’KÜSEN GÖZLÜK’’ isimli çizgi film projesi velilerden ve öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Karşıyaka Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu yetkilileri proje ile ilgili şunları söyledi. “Çocuklarımız bilgisayar, tablet gibi günümüz teknoloji cihazlar ile çok erken yaşlarda tanışıyorlar. Hatta artık akıllı cep telefonları, akıllı gözlükler ve saatlerin çıkması ile birçok şey elektronik ve bilgisayarlı olmaya başladı.  Bu hızlı gelişim ve değişim nedeni ile çocuklarımız neredeyse elektronik cihazlar ile bir uzuvları gibi görecek kadar çok meşgul oluyorlar. Bir yandan çocukların gelişimini olumsuz etkilediği, hatta nörolojik rahatsızlıkları bile tetiklediği uzmanlar tarafından söylenirken, diğer taraftan teknolojiden uzak tutmanın da zararlı olabileceği vurgulanıyor. Biz okul olarak çocuklarımızın teknolojiden en etkin ve verimli şekilde nasıl yararlanabileceği konusunda çalışmalar yapıyoruz. Ebeveynleri de bu konularda bilgilendiriyoruz.  Önemli olan çocukların bucihazlardaki gelişimine hiç bir katkısı olmayan oyunlarla zaman geçirerek bağımlı olmalarının önüne geçilmesi ve doğru kullanılması olduğunu vurguluyoruz. Çocukların teknolojinin doğru kullanılmasını öğrenmeleri için yaptığımız çalışmalarından en anlamlısı da Ege Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Okulöncesi Eğitim Öğretmenliği Bölümü uygulama öğrencileri ve danışmanları Doç. Dr. Sibel Sönmez’ in yaptığı ‘’KÜSEN GÖZLÜK’’ isimli çizgi film projesi olmuştur. Okulumuzda 5 Yaş grubundan bir sınıfımızda uygulanan proje; çocukların tasarladıkları, senaryo, seslendirme aşamasında aktif görev aldıkları çizgi film ülkemizde ilk kez her aşamasında çocukların yer aldığı bir proje olmuştur.

Çizgi film tamamlandıktansonra çocuklarımızın velilerine sunulmuş, değerlendirmeleri istenmiştir. Veliler çalışmayı çok anlamlı ve başarılı bulduklarını ve bu tür çalışmaların daha fazla yapılması gerektiğini belirtmişlerdir. Çocuklarımız da kendi eserlerini velilerine sunmaktan çok mutlu olmuşlarıdır.

Çocuklar teknolojiyi bu tür çalışmalar sayesinde doğru kullanmayı öğrendikleri zaman hem bağımlılıktan kurtulurlar, hem de kendi potansiyellerini ortaya çıkarmak için fırsat yaratmış olurlar.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şehit Polis Eşleri Derneği, şehit polis çocuklarına destek için stand açtı
Sonraki Haber Karşıyaka’da festival coşkusu yaşandı…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?