ANA SAYFA > İZMİR > Kültürpark’ta tahliyeler başladı

Kültürpark’ta tahliyeler başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kültürpark’ta tahliyeler başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içinde yer alan dokuz yapının "fuzuli işgalci" konumundaki kiracılarını tahliye etmeye başladı. Yapılardaki yasadışı eklentiler de ortadan kaldırılıyor. Lunapark dışındaki yapıların tahliye işlemleri büyük ölçüde tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin simgesi Kültürpark’ın iyileştirilme çalışmalarında önemli bir adım olarak gördüğü tahliye işlemlerine başladı. Kültürpark içinde yer alan dokuz yapının "fuzuli işgalci" konumundaki kiracıları mahkeme kararıyla tahliye ediliyor. Yapılardaki yasadışı eklentiler de kaldırılıyor. Lunapark dışındaki yapıların tahliye işlemleri büyük ölçüde tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içindeki, aralarında lunapark, Golf, su bisikleti işletmesi, Ada, Göl ve Kübana gazinoları ile Açık Hava Tiyatrosu içindeki satış büfesi için 2016 yılında başlatılan tahliye süreci, kiracıların belediyenin kararına karşı açtıkları idari işlemin iptali ve yürütmeyi durdurma talepli davaların belediye lehine sonuçlanmasıyla hız kazandı. 25 Ekim 2019 tarihinde fuzuli işgalci konumundaki kiracılara tahliye işlemlerini kendileri yapmaları için süre veren Büyükşehir Belediyesi, 31 Ekim'de de söz konusu işletmelerin tahliye işlemlerini gerçekleştirip gerçekleştirmediğini denetledi. İşletmelerin, binaları tamamen boşaltmayıp, büyük ölçüde tahliye ettikleri belirlendi ve işletme sahiplerine süreci bir an önce tamamlamaları uyarısında bulunuldu. Tahliye edilmesi gereken işletmeler arasında bulunan İzmir Sanat’taki kafeterya ise tahliye işlemini kendisi gerçekleştirerek tamamladı.

Binalar yıkılmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kiracıların tahliyesinin ardından söz konusu yapıların yasadışı eklentilerini, İzmir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı doğrultusunda kaldıracak ve binaları aslına uygun hale getirecek. İşletmelerin tasfiyesinin ardından simge yapılar yıkılmayacak, tekrar kiraya da verilmeyerek Kültürpark'ın kimlik ve karakterine uygun işletme ve faaliyetlerine devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 4. Uluslararası Çalgı Yapım Atölyesi ve Sergisi başladı
Sonraki Haber İzmir Kısa Film Festivali başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?