ANA SAYFA > SPOR > KSK'nin istediği arazi Millet Bahçesi çıktı

KSK'nin istediği arazi Millet Bahçesi çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KSK'nin istediği arazi Millet Bahçesi çıktı

Karşıyaka ve İZVAK'ın altyapı tesisi projesi geliştirdiği, kulüple Karşıyaka Belediyesi'ni karşı karşıya getiren arazinin millet bahçesi yapılmak üzere Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredildiği ortaya çıktı.

Yeşil-kırmızılı kulübün 2011 yılında da stat yapmak için proje geliştirdiği 99 bin 520 metrekarelik araziyle ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, arazinin millet bahçesi olmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ancak statü değişikliğiyle ilgili kararı bakanlıkların verebileceğini söyledi. Albayrak, "Söz konusu arazi millet bahçesi yapılmak üzere TOKİ'ye tahsis edilmiş. Millet bahçesi olması için çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili bize ulaşan resmi bir yazı yok" dedi.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, araziyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ve alan sınırları içinde yer alan Çiğli Belediyesi'ne resmi yazı yazarak arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, "Çiğli Millet Bahçesi" olarak kayıtlara geçirildiğini, söz konusu çalışmaya ilişkin işlemlerin TOKİ tarafından yürütüleceğini bildirdi.

İZVAK Başkanı Ali Erten, Karşıyaka'ya altyapı tesisi yapılması için tahsisini talep ettikleri, daha önce millet bahçesi olarak belirlenen araziyle ilgili kararı bakanlıkların vereceğini söyledi. Karşıyaka'nın araziyle ilgili talebi yokken alanın ilk etapta millet bahçesi olarak değerlendirildiğini belirten Erten, "Ancak şu an kesin bir durum yok. Milli Emlak'a devredilen araziye kulübün talebi yokken millet bahçesi yapılması değerlendirilmiş. İki talepte de süreç devam ediyor. Hangisinin kamu menfaatine daha uygun olduğuna karar verilecek" dedi.   

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1
Önceki Haber Genco Erkal’dan ''Yaşamaya Dair''
Sonraki Haber Büyükkarcı'dan Tugay'a sert yanıt

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?