ANA SAYFA > SPOR > KSK'li tenisçi Zeynep Iğdır'da yarı final oynadı...

KSK'li tenisçi Zeynep Iğdır'da yarı final oynadı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KSK'li tenisçi Zeynep Iğdır'da yarı final oynadı...

Türkiye Tenis Federasyonu’nun düzenlediği “Iğdır Kayısı Cup Tenis Turnuvası”nda Karşıyakalı Zeynep Sultan Bademci tek kadınlarda ve İZTİK’in başarılı tenisçisi Miray Müge Kesal ile de çift kadınlarda yarı final oynadı… Finale çıkmayı iki maçta da şansız bir şekilde kaybetti.

Katılım ve ilginin yüksek olması nedeniyle 2 gün sürmesi planlanan elemeler 3 gün sürdü ve ana tablo maçları da bir gün sonra başladı. Turnuva, Iğdır Valiliği desteğinde ve Alagöz Holding sponsorluğu ile gerçekleşti. Turnuvaya İzmir, Trabzon, Van, Hakkari, Elazığ, Şanlıurfa, Artvin, Mersin, Adana, Ankara, Ağrı, İstanbul, Muğla, Diyarbakır, Iğdır, Batman, Erzurum, Zonguldak, Malatya, Şırnak, Sakarya, Kahramanmaraş illerinden toplamda 95 erkek ve 49 Kadın sporcu katıldı. İzmir’den katılan erkekler yarı finale kadar yükseldi. Kızlar ise; hem tek kadınlar, hem de çiftlerde final oynadılar. İzmir’den tek erkek olarak katılan Ege Avcı (Ferdi) çeyrek finalde çiftlerdeki partneri Mert Aytekin’e 6-3, 3-6 ve 6-3 lük skorlarla 2-1 yenilerek elendi. Ege Avcı (Ferdi) partneri Mert Aytekin (Adana Atlı Spor Kulübü) ile çift erkeklerde çeyrek finalde rakipleri Gökalp Ayar ve Ferdi Bryant Tangal ikisine 6-0 ve 6-3 lük setlerle 2-0 yenildi. Tek Erkeklerde finali Trabzon Karadeniz Tenis Kulübü oyuncusu Gökalp Ayar, Mersin’den katılan Tarsus Tenis Kulübü oyuncu Alp Kemal Aksoy ile oynadı, mücadeleyi Gökalp Ayar 6-0 ve 6-0 lık skorlarla 2-0 kazanarak turnuva tek erkekler birinciliğini kazandı.
Turnuvada erkekler mücadelesinde Adana’dan katılım sağlayan Adana Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü oyuncuları olan Yağız ve Yiğit Ünal kardeşlerin mücadelesi hayranlık ve takdir topladı. Yaş ve fizik olarak rakiplerinden daha küçük görünen bu sporcular korakor mücadele etmeleri ile ve çift erkeklerde final oynamaları ile takdir topladılar.
Kadınlarda adeta İzmir rüzgarı esti. Turnuvaya İzmir'den katılan 4 sporcu Pelin Çolak (Gaziemir Belediyespor), Zeynep Sultan Bademci (Karşıyaka Spor Kulübü), Esila Toklu (İzmir Telekom Spor Kulübü) ve Miray Müge Kesal (İzmir Tenis İhtisas Kulübü) başarılı maçlar çıkardı.
Son dönemde başarılı çıkış yakalayan ve gelecek vaad eden Miray Müge Kesal çeyrek finalde, Zeynep Sultan Bademci yarı finalde elenirken, Pelin Çolak ve Esila Toklu finalde mücadele ettiler. Finalde Esila Toklu, arkadaşı Pelin Çolak’ı 6-3 ve 6-2 lik skorlarla 2-0 yenerek şampiyon oldu. İzmirli kızlarımızın mücadeleleri tam anlamıyla nefes kesici oldu. İzleyenler zevkli ve heyecanlı karşılaşmalar izlemekten memnun kaldılar. Çift Kadınlarda Zeynep Sultan Bademci (Karşıyaka) – Miray Müge Kesal (İZTİK) çifti, rakipleri Pelin Çolak –Feyza Ebrar Aydın (Konya Aydınlar Tenis Kulübü) çiftine yarı finalde 6-3 ve 6-1 lik skorlarla2-0 yenilerek elendi. 
Pelin Çolak-Feyza Ebrar Aydın çifti ise finalde yine biri İzmirli diğeri Adanalı olan rakipleri Esila Toklu ve Dicle İzgi (Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü) karşılaştılar. Karşılaşmayı Pelin Çolak- Feyza Ebrar Aydın çifti 6-3 ve 6-3 lük skorlarla kazanarak Turnuva Çift Kadınlar birincisi oldu.Turnuva sonunda Tek Kadınlar Turnuva birincisi ve ikincisi İzmir kızlarından, Çift Kadınlar birincileri ve ikincileri de yine İzmir kızlarının oluşturduğu ekiplerden oldu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karabağlar’da bayramlaşma
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'nın Şampiyonlar Ligi maç takvimi belirlendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?