ANA SAYFA > EĞİTİM > Köy Okulları Projesi kapsamında 8 okul daha açılacak

Köy Okulları Projesi kapsamında 8 okul daha açılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Köy Okulları Projesi kapsamında 8 okul daha açılacak

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 8 köy okulunu daha yeni eğitim öğretim yılında açmayı hedefliyor. Açılması planlanan 8 okul; Köy Yaşam Merkezi, ilkokul ve anaokulu olarak eğitime başlayacak. Karşıyaka, Menderes, Ödemiş, Bornova ve Tire’de açılması planlanan 8 köy okulu ile bölge halkının ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedefleniyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığının kapalı olan köy ilkokullarını yeniden açarak yaşam merkezlerine dönüştürmek için başlattığı proje kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Köy Yaşam Merkezleri projesi ile kapalı köy okullarının yeniden canlandırılması ve buralarda hem çocuklara hem de yetişkinlere eğitim verilmesi hedefleniyor. Kullanılmayan köy okulu binaları aktif eğitim birimleri haline geliyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in İzmir’in Urla ilçesinde açılışını yaptığı Uzunkuyu Köy Yaşam Merkezi açıldığı günden bu yana birçok etkinliğe yer verdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler tüm öğrencilere ve ailelere yönelik gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında bilimsel, kültürel, sanatsal faaliyetlerin yanı sıra 'Bilim Saati', 'Okuma Saati', müzik dinletileri, görsel sanat atölyeleri, halk oyunları eğitimleri, spor etkinlikleri ve sinema gösterimleri gerçekleştirildi. Köy Yaşam Merkezlerinin bulunduğu bölgede hem çocukların hem yetişkinlerin ihtiyacına cevap verilebilmesi gerçeğinden yola çıkan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü projeyle ilgili titizlikle yeni planlamalarını yaptı ve bu doğrultuda 8 köy okulunun daha yeni eğitim öğretim yılına hazır hale gelmesini hedeflendi.

Okulun hayata dokunduğu kadar anlamlı olduğunu ifade eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, öğrendiklerimizin hayatta anlam ve karşılık bulduğu takdirde verilen emeklerin davranışa dönüşeceğini söyledi. Yentür; köy okullarının sadece öğrenciler için değil yetişkinler için de güzel imkânlar sunduğunu, böylece kişinin eğitimlerle kendisini kişisel gelişim adına hem bilgi hem ilgi doğrultusunda destekleyebileceğini vurguladı.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ​Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri'ne başvurular başladı
Sonraki Haber Kınık’tan hem sanata hem spora büyük önem

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?