ANA SAYFA > İZMİR > ''Köy Enstitüleri ruhuyla kalkınabiliriz''

''Köy Enstitüleri ruhuyla kalkınabiliriz''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Köy Enstitüleri ruhuyla kalkınabiliriz''

İzmir Köy Koop Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bugün afet bölgesine gittiğini belirterek “Gelecek için bir projemiz var. Osmaniye kardeş ilimiz, Osmaniye’nin köyleri de bizim köylerimizin kardeş köyleri olsun. Köy Enstitüleri ruhuyla köylerde tarımı, köyleri, köylüyü güçlendirerek kültürel, sosyal ve ekonomik bir kalkınma yaratabiliriz” dedi.

İzmir Köy Koop Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde yapılan ortak akıl toplantısında depremde hayatını kaybedenler için baş sağlığı diledi. İzmir’de olası bir depreme karşı her türlü desteği vereceklerini belirten yönetim kurulu üyeleri “İzmir Köy Koop Birliği, 20 binin üzerindeki üretici ortağı ile köylerimizde üretilen etten süte buğdaydan ekmeğe, afetzede vatandaşların gıda ihtiyaçlarının karşılanması için hazırlanan afet planında işbirliğine hazır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bugün afet bölgesine gittiğini hatırlatan İzmir Köy Koop Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, “Başkanımız bugün alana gittiğinizi biliyoruz. İzmir Köy Koop Birliği’nin yönetim kurulu olarak gelecek için bir projemiz var. Osmaniye kardeş ilimiz, Osmaniye’nin köyleri de bizim köylerimizin kardeş köyleri olsun. İzmir’in üreticileri, oradaki köylülerle, üreticilerle aracısız olarak sözleşmeli tarım yapabilir! Bizim ortak ürettiklerimizi sizler yerel yöneticiler olarak alım garantisi ile iç piyasada ve dış piyasada pazarlayabilirsiniz. Köy Enstitüleri ruhuyla köylerde tarımı, köyleri, köylüyü güçlendirerek kültürel, sosyal ve ekonomik bir kalkınma yaratabiliriz. Yapabiliriz. Başarabiliriz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balçova’da depremzedelerin yaraları sarılıyor
Sonraki Haber Başkan Soyer ''Bir Kira Bir Yuva''da hedeflerini açıkladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?