ANA SAYFA > İZMİR > Kösedere deprem konutlarına kavuşuyor

Kösedere deprem konutlarına kavuşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kösedere deprem konutlarına kavuşuyor

Karaburun Belediyesi, ilçeye bağlı Kösedere Köyü’nde 30 Kasım 2020’de meydana gelen 6,9 şiddetindeki depremde ağır hasar gören 13 konutu yeniden inşa etme çalışmalarını hızlandırdı.

Geçen Mart ayında köylülerle yaptığı bilgilendirme toplantısında Belediyenin müjdesini hemşehrileri ile paylaşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, üst düzey yöneticilerin de katıldığı toplantıda Kösedereliler ile bir araya geldi. 

16 Haziran’da deprem konutlarının ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Erdoğan, Temmuz ayı içinde ise temel atma törenini yaparak çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Köylülerin sorun ve taleplerini yerinde dinleyerek bürokratlarına gerekli talimatları veren Erdoğan, ilçenin her mahallesinde benzer toplantıları düzenlediklerini kaydetti. 

Kösedere Meydan düzenlemesi kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında Atatürk Büstü için yer düzenlemesi ve köye gelen ziyaretçilerin uğrak noktası olan köy çeşmelerinin onarımı hakkında vatandaşlara bilgi veren İlkay Girgin Erdoğan, talepleri dinledi. Başkandan Yukarıpınar ve Aşağıpınar çeşmelerinin onarımını talep eden Kösedere halkına teşekkür eden İlkay Girgin, Köyün önemli bir parçası olan meydan düzenlenmesini toplantı sırasında halk oylamasına sundu. 

Yaptıkları çalışmaların vatandaşlar nezninde karşılık bulmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, Kösedere Meydanı’nda bulunan Köylü Pazarı için yeni düzenlemenin kısa süre içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi. 

Ziyarette Başkan İlkay Girgin Erdoğan’a Başkan Yardımcıları Alaaddin Aşut ve Muharrem Bulak, Karaburun Belediyesi Fen İşleri Müdürü Burçin Çelik, Zabıta Amiri Mehmet Tapan, Basın Yayın Halka İlişkiler Koordinatörü Yıldız Sedef, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Koordinatörü Atakan Koç ve Kösedere Mahalle Muhtarı Mehmet Özduran eşlik etti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın hedefi halkla yönetim
Sonraki Haber UKTA'da çalışmalar başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?