ANA SAYFA > SPOR > Kortlarda Müge rüzgârı esiyor...

Kortlarda Müge rüzgârı esiyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kortlarda Müge rüzgârı esiyor...

Tenis dünyasına her geçen gün yeni bir yıldız, şampiyon tenisçi yetiştiren Karşıyaka’da bu kez de Miray Müge Kesal’i milli takımlara hazırlıyor…

21 Ocak 2007 doğumlu, bu yıl TAKEV’den başarıyla mezun olan Müge Kesal, 7 yaşında eline ilk kez aldığı raketi bir daha bırakmadı. Karşıyaka Mustafa Reşit Paşa İlkokulu’nda okuduğu dönemlerde, başarılı öğrenci olmasının yanı sıra spora da ara vermeyen, okul-kort arasında mekik dokuyan  Miray Müge Kesal katıldığı yaş grupları ve bir yaş büyük turnuvalarda başarıdan başarıya koştu, kürsüden inmedi.
7 yaşında Örnekköy’deki Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait Zübeyde Hanım Ulusal Tenis Eğitim Merkezi’nde antrenörü Sercan Özışık ile başladığı tenis kariyerinde ilk lisansını da İzmir Gençlik Spor Kulübü’ne çıkardı. 2018 yılında antrenörü Sercan Özışık ile birlşikte İzmir Yılmazspor Kulübüne aktarma yapan Müge, burada Elçin Işık’tan da kondisyon dersleri aldı.
8-9-10 yaş gruplarında katıldığı turnuvalarda başarı elde ederek adını duyurmaya başlayan Miray Müge Kesal, kürsüye ilk kez UTEM’de 3.Lük elde ederek çıktı. Daha sonra adeta kürsüden inmeyen ve İl, Bölge, Türkiye Şampiyonluklarına katılan yıldız sporcu Ulusal Turnuvalarda da adını duyurmaya başladı.  Aydın, Manisa, İzmir, Muğla illerinde yine kürsüden inmedi. Kendi ve bir üst yaş gruplarında defalarca birincilik elde etti. Artık madalyalarının sayısını da unuttu. 
2020 yılında toprak kortta da çalışarak güç kazanmak amacıyla İZTİK’ten gelen teklifle bu kulübe geçti. Burada Adnan Kırmızıyıldız, Suat Çağıl ile tenis, Elçın Işık ile de kondisyon çalışmalarını sürdürdü. 
Hedefi Milli Takım ve Ay Yıldızlı formayla ülkemizi uluslararası şampiyonalarda temsil etmek olan  Miray Müge Kesal, bu sıcaklara karşın günde 2 veya 3 kez kortta çıkıyor, formda kalmaya özen gösteriyor. 
En son Çukur adlı dizide oynayan doktor, oyuncu, yönetmen ve yazar olan Ercan Kesal'ın da yeğeni Miray Müge Kesal, küçük yaşlarda cimnastik yaparak spora başlamanın avantajını da ilerleyen yıllarda gördüğünü ifade ederken, “Milli Formayı mutlaka giyeceğim. Hedefime ulaşacağım” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KES fark yedi
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'dan Aliağa Petkimspor'a

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?