ANA SAYFA > İZMİR > Konak’ta türkü ve Zeybek gecesi

Konak’ta türkü ve Zeybek gecesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak’ta türkü ve Zeybek gecesi

Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin birlikte düzenlediği “Zeybekler ve Efe Türküleri” konseri, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Gülriz Sururi Sahnesi’nde düzenlenen etkinliği izlemeye gelenler arasında CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar ve Konak Belediyesi Meclis Üyeleri de yer aldı. Aynı zamanda Konak Belediye Meclisi Üyesi de olan İzmir Folklor G.S.K Derneği Başkanı Ozan Ali İlgazi de sahneye çıkarak dernek üyesi halk dansçılarıyla birlikte Zeybek oynadı. 

Konser ve Zeybek bir arada
Hem kulaklara hem de gözlere hitap eden, izleyenlerin de yerlerinde duramayarak halk danslarına eşlik ettiği gecede, Şef Bahar Almaç yönetimindeki Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, “Evlerinin Önü Mersin, Şu İzmir’den Çekirdeksiz Nar Gelir, Sepetçioğlu, Eklemedir Koca Konak, Gerizler Başı’ndan Hoplayamadım, Kırmızı Buğday,  İzmir’in Kavakları” gibi pek çok sevilen Ege türküsünü seslendirerek kulakların pasını sildi. İzmir Folklor G.S.K Derneği halkoyuncuları ise koronun söylediği türkülere eşlik etti.  Sepetçioğlu, Cemilem, Ateş Attım Samana, Sarı Zeybek, Kerimoğlu, Kordon Zeybeği gibi İzmir ve Ege’nin birbirinden güzel Zeybek ve oyunları alkışlar eşliğinde sergilendi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Sengel: Efes Selçuk kazandı
Sonraki Haber 1. İzmir Kadın Belediye Başkan Yardımcıları Çalıştayı sona erdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?