ANA SAYFA > İZMİR > Konak’ta sandık yolunda engel yok

Konak’ta sandık yolunda engel yok

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak’ta sandık yolunda engel yok

Konak Belediyesi, 14 Mayıs’ta engelli seçmenlere ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Belediye, engelli seçmenleri oy kullanacakları okullara götürüp, tekrar evlerine bırakacak.

Konak Belediyesi, 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi’nin yapılacağı 14 Mayıs’ta oy kullanacak engelli seçmenlere ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. Engelli seçmen evinden alınıp oy kullanacağı okula götürülecek; oyunu kullandıktan sonra tekrar evine bırakılacak.

Konaklı seçmenlerin hiçbir zorlukla karşılaşmadan oylarını kullanmalarını istediklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Hemşehrilerimizin huzur ve güven ortamı içinde, demokratik hakları olan oy verme işlemini gerçekleştirmelerini istiyoruz. Bu nedenle biz de yerel yönetim olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Engelli hemşehrilerimizin de 14 Mayıs’ta oy kullanacakları okullara zahmetsizce ulaşmalarını sağlamak istedik. Bu nedenle ulaşım desteği sağlıyoruz. Bu demokratik hakkın önünde hiçbir engel olamaz. Biz de bu desteğimizle yanlarında olacağız” diye konuştu.
 
Evden alınıp eve bırakılacak
Konak Belediyesi,  seçim günü olan 14 Mayıs’ta engelli vatandaşları evlerinden alarak belediyeye ait araçlarla oy kullanacakları sandıklara ulaştıracak. Vatandaşlar oy verme işlemi tamamlandıktan sonra aynı araçlarla evlerine tekrar nakledilecek.
Seçim günü oy verecekleri okullara belediyenin ulaşım hizmetiyle gitmek isteyen engelli vatandaşların 0 541 559 27 18 numaralı telefonu arayarak Konak Belediyesi’ne ulaşması ve kaydını yaptırması gerekiyor.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’de ulaşımı rahatlatacak projenin ilk etabı açıldı
Sonraki Haber Bornova’da çiftçiye sözleşme desteği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?