ANA SAYFA > İZMİR > Konaklı gençler ''Kentte Engel Yok'' dedi

Konaklı gençler ''Kentte Engel Yok'' dedi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konaklı gençler ''Kentte Engel Yok'' dedi

Konak Belediyesi’nin liselerarası düzenlediği “Kentte Engel Yok” Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

“Engellilerin Kent Kullanımının Kolaylaştırılması” başlığı altında afiş, kısa film ve kamu spotu filmi kategorilerinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Gülriz Sururi Sahnesi’nde gerçekleşti. Törene ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Kaymakam Refiki Funda Hamza, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Şimşek, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Engelsiz Yaşam Komisyonu Başkanı Dolunay Bayer, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, dereceye giren okulların öğretmen ve öğrencileri katıldı. Ödül törenin yanı sıra Kültür merkezinin iki fuayesinde Kentte Engel Yok Afiş Sergisi ve Görme Engelliler Kent Fotoğrafları Sergisi açıldı.

“Farkındalık yaratmayı hedefledik”
Ödül töreninin açış konuşmasını yapan Başkan Batur, “Kentte Engel Yok” projesini çok önemsediklerini belirtti. Yarışmanın bu noktaya gelmesindeki katkılarından dolayı Konak Kaymakamına ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür eden Batur,  yarışmayı düzenlemekteki amaçlarını şöyle dile getirdi: “Projedeki amacımız, gençlerin hayata hazırlanmasını kolaylaştırmak, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, engelsiz yaşam konusunda yeni yaratımlar oluşturmak, farkındalık sağlamak ve engelli bireylerle kaynaştırma sağlamak, toplumsal bilinçlendirmeyi artırmak ve yaratıcılıklarını deneyimleyebilecekleri ortam sağlayarak gençlere destek vermekti. Engellilerin kent kullanımının kolaylaştırılması yönünde farkındalık yaratmayı hedefledik.”

Geleneksel hale gelecek
Başkan Batur, Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nü ve buradaki çocukların başarılarını anlattığı konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıkları işbirliklerine de değindi. TÜRGÖK’le “Bir Kitap Bir Dünya” projesini birlikte yürüttüklerini ifade eden Başkan Batur, “Engelli bireyler için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sadece farkındalık yetmez, sürdürülebilir ve erişilebilir bir yaşam için mücadele ediyoruz” dedi.

“Kentte Engel Yok” projesinin örnek olacağını belirten Başkan Batur, yarışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini de ifade ederek, “Kentte Engel Yok yarışması üç ayrı kategoriye ayrıldı. Afiş, Kısa Film, Kamu Spotu Filmi dallarında başarılı çocuklarımız ödüllerini alacaklar. Benim nezdimde bütün çocuklarımız birincidir. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz yarışmayı gelecek yıllarda da geleneksel hale getirip sizlerin o güzel fikirlerini almak istiyoruz” diye konuştu. 

“Gençlere güvenimiz tam”
Konuşmasını, yarışmaya katılan tüm öğrencileri kutlayarak tamamlayan Başkan Batur, gençlere olan güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi ve “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, geç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır’ diyor.  Mustafa Kemal Atatürk, bunu dile getirirken gençlerimizin ülkemizi parlak bir geleceğe yönelteceğine bir kez daha inancını ortaya koymuştur. Biz de Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinde, onun bize emanet ettiği Cumhuriyet ilkelerine bağlı kalarak, sizlerin de aynı anlayışla gelişmesi için çalışıyoruz.  Sizlerin de Mustafa Kemal Atatürk’ümüze bağlı olarak çok güzel işler yapacağınıza, geleceği sizlerle öreceğimize inancım sonsuz”  dedi.

Ödüller sahiplerini buldu
Kentte Engel Yok Projesine İzmir il genelinde 49 lise katılım sağladı. “Engellilerin Kent Kullanımının Kolaylaştırılması” başlığıyla yapılan yarışmaya ise 37 okuldan 71 eser katıldı. Üç ayrı kategoride beşer kişilik öğrenci gruplarının eserleriyle katıldığı yarışmada kısa film kategorisinin birincisi İzmir Atatürk Lisesi, ikincisi Bornova Anadolu Lisesi, üçüncüsü ise Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2. Kampüs öğrencileri oldu. Kamu spotu kategorisinde Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Gaziemir Kampüsü birinciliği alırken, Atatürk Lisesi ikinci, Buca 85. Yıl Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Afiş kategorisinde de Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki Teknik Anadolu Lisesi birincilik ödülünü aldı. Özel İzmir Türk Koleji Büyükçiğli Kampüsü ikincilik, İzmir Atatürk Lisesi ise üçüncülük ödülüne hak kazandı. Ayrıca, Özel Tanı Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları kamu spotu filmi ile Engelsiz Kent Mansiyon Ödülünü aldı. Afiş tasarımlarıyla Özel Ege Lisesi Jüri Özel Ödülünü, Özel Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi de Konak Belediyesi Özel Ödülünü aldı.

Dansa ve müziğe engel yok
Ödül kazananların film gösterimlerinin büyük alkış aldığı ödül töreninde Nur Özgül, Yasemin Uğurcan, Mehmet Arık Caner ve Türkseven’den oluşan Wheelchair DANC Project’in tekerlekli sandalye üzerinde yaptıkları dans gösterisi büyüledi. Etkinliğin finalinde Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Muzaffer Şahin, kendi yazdığı Karanlık Şarkı ve Kentte Engel Yok adındaki şarkılarını seslendirdi. Şahin şarkılarını söylerken, ekrana Konak Engelsiz Yaşam Köyü öğrencileriyle birlikte çekilen klip yansıtıldı. Klipte yer alan öğrenciler de sahneye çıkarak şarkılara eşlik etti.   

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uluslararası iki gazetecilik etkinliği İzmir’de
Sonraki Haber Çeşme’de anneler için meslek edinme kursları başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?