ANA SAYFA > İZMİR > Konak Kadın Müzesi’ne Yaşam Kültürü ödülü

Konak Kadın Müzesi’ne Yaşam Kültürü ödülü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak Kadın Müzesi’ne Yaşam Kültürü ödülü

Konak Belediyesi Kadın Müzesi, Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) 2022 yılı Müze Özendirme Yarışması’nda, “Yaşam Kültürü Müzeleri” kategorisinde ödül aldı.

Konak Belediyesi Kadın Müzesi, Tarihi Kentler Birliği’nin 6.’sını bu yıl düzenlediği Müze Özendirme Yarışması’nda, “Yaşam Kültürü Müzeleri” kategorisinde ödüle değer bulundu. Müze, kent ve Anadolu kültüründe kadının tarihsel rolünü anlatan yaklaşımı, geleneksel sivil mimari örneği bir yapının yeniden işlevsel hale getirilerek kamunun kullanımına açılması nedenleriyle ödüle layık görüldü. Bu yıl Jüri Özel Ödülü, El Sanatları ve Zanaat Müzeleri, Yaşam Kültürü Müzeleri, Kent Kültürü Müzeleri, Sanat ve Edebiyat Müzeleri, Millî Mücadele Müzeleri ile Doğa Tarihi Müzeleri olmak üzere 7 kategoride düzenlenen ve 15 belediyenin toplam 17 müzeyle başvurduğu yarışmada, Soma Belediyesi Kültür Evi Müzesi de Konak Belediyesi’yle aynı kategoride ödül aldı.

Tören Haziran'da
Konak Belediyesi’ne ödülü, haziran ayında yapılacak TKB Kahramanmaraş Buluşması kapsamında düzenlenecek 2022 TKB Müze Özendirme Yarışması Ödül Töreni’nde verilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Savaşçı Türk Kadınları Bostanlı'ya geliyor...
Sonraki Haber Yarımada Spor Oyunları 2022 büyük bir coşkuyla Çeşme’de başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?