ANA SAYFA > SAĞLIK > KİTVAK tarih yazacak

KİTVAK tarih yazacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KİTVAK tarih yazacak

Hizmette çeyrek asrı geride bırakan Kitvak tüm geliri “Askıda Oda” projesine aktarılacak bir kültür etkinliği için kolları sıvadı.

“Doğu’dan Batı’ya Sevgi Yolu” temalı kültür etkinliğinde, Diyarbakır’daki 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'ndeki kazılardan çıkarılan takı ve motiflerden esinlenerek hazırlanan takı koleksiyonu 8 Haziran’da Agora Ören Yeri’nde düzenlenecek defile ile İzmirli hayırseverlere tanıtılacak. 

“Umut kanseri de iyileştirir” sloganıyla başta çocuklar olmak üzere onkoloji hastalarının ellerinden tutmaya çalışan Kitvak (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) 25 yıla 4 büyük eser sığdırdı. Kitvak ilk olarak kendi alanında Türkiye’nin en büyük kapasiteli hastanesi olan Ege Üniversitesi KİTVAK -Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ni hizmete açtı. Başlangıçta sadece kanser hastası çocuklara hizmet veren hastane, zamanla erişkin hastalara da kapılarını açarken, Kitvak’ın ikinci büyük eseri yine Ege Üniversitesi Hastane kampüsünde yaptırdığı hasta ve hasta yakınları konukevi oldu. Tedavi gören çocuklarını hastane bahçelerinde, arabada ya da ağaç altlarında, koridorlarda beklemek zorunda kalan anne babaların bu sorununu çözmeye amaçlayan bu projenin ikincisi de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi kampusünde hayata geçirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi KİTVAK - Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi de çok önemli bir ihtiyacı karşıladı. Ancak üniversitelerce işletilen konukevlerinde ücretler asgari düzeyde belirlenmesine karşın ödeme gücü hiç olmayan hasta ve hasta yakınlarının varlığı Kitvak’in “Askıda oda” projesini hayata geçirmesine neden oldu. Kitvak son projesini ise pandemi şartlarında gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde çocuk hastaların ilik nakli tedavilerindeki başarı oranını yüzde 100’lere ulaştırmayı hedefleyen Bilge Uysal Hücre İşleme Merkezi oldu. İzmir’e kazandırdığı 4 büyük eserle sadece sınırlarımız içinden değil sınırlarımızın ötesinden de hastaların yaşam mücadelelerine destek olmaya çalışan Kitvak, “Askıda oda” projesine destek sağlamak için bir kültür etkinliğine hazırlanıyor. 

8 Haziran Çarşamba günü Agora Ören Yeri’nde gerçekleştirilecek “Doğu’dan Batı’ya Sevgi Yolu” temalı kültür etkinliğinde Roma dönemine ait özgün takı defilesi yer alacak. Zerzevan Kalesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun tarafından Zerzevan Kalesi, Antik Symrna Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy tarafından da Antik Smyrna sunumu yapılacak. Zerzevan Kalesinin kazısı sırasında bulunan, Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü kuyumculuk atölyesinde birebir aynısı üretilen Roma dönemine ait kolye, küpe, bilezik, yüzük gibi takılar ve kemer tokaları ünlü mankenlerce podyumda sergilenecek.  Kültür ve Turizm Bakanlığı izni ile Agora Ören Yeri’nin muhteşem atmosferinde gerçekleştirilecek etkinliğin çok önemli bir amaca hizmet edeceğini belirten Kitvak Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren şöyle konuştu: “Askıda Oda fonunda biriken paralarla ödeme gücü olmayan hasta ve hasta yakınlarının ücretsiz konaklamalarını sağlıyoruz. Projenin başladığı Aralık 2014'ten bu yana iki konukevimizde 600’e yakın hasta ve yakını ücretsiz kaldı, 900 bin liranın üzerine konaklama ücretleri vakfımız tarafından karşılandı. İki üniversite hastanemize İzmir dışından çok fazla sayıda hasta tedaviye geliyor ve çoğunu da askıda oda kapsamına girenler oluşturuyor. Sayıları sürekli artan bu hastalarımızın barınma sorunlarını çözmek için hayırseverlerimizin katkısına daha çok ihtiyacımız var. Sponsorlarımızın desteği ile gerçekleştireceğimiz bu etkinlik hem önemli bir tanıtıma katkı sağlama, hem de Kitvak gönüllülerini bir araya getirme açısından çok önemli. İzmirli hayırseverlerin, sanatseverlerin desteklerini bekliyoruz.”

Öte yandan etkinliği izlemek isteyenlerin Vakıf merkezinden bağış karşılığı davetiyelerini temin edebilecekleri kaydedildi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP’li Sertel: Sokağa çıksanız göreceksiniz de sokağa çıkacak yüzünüz kalmadı
Sonraki Haber İzmir Türkiye’nin ilk jeoloji festivaline ev sahipliği yapıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?