ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Kereste Malzemesi ve Kullanım Alanları

Kereste Malzemesi ve Kullanım Alanları

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kereste Malzemesi ve Kullanım Alanları

Kereste; ham maddesi ağaç olan, işlenerek farklı şekillerde boyutlandırılan ve ev, iş yeri, sanayi, mobilya gibi birçok alanda kullanılan işlenmiş yapı malzemesidir.

Kereste kişilerin dekorasyon zevklerini tamamlayabilmek açısından; çam, ladin gürgen gibi standart orman ağaçlarından elde edilebilirken, İroko ve okuma gibi egzotik ve tropik ağaçlardan da üretilebilmektedir.

Kereste Türleri Nelerdir?

Keresteler farklı kullanım alanları için farklı şekillerde ve farklı ham maddeler ile elde edilmektedir. Genellikle keresteleri değiştiren olgu, kullanılan ağaç türüdür. Ağaçlar genellikle iki sınıftır. Birinci sınıf ağaçlar yumuşak ağaçlardır. Çam ağacı, ladin, köknar ve kavak ağaçları bu yumuşak ağaçlar sınıfındadır. Bu ağaçlardan elde edilen kereste genellikle ambalaj tarzı hafif kereste gereksinimi olan yerlerde kullanılmaktadır.

İkinci sınıf ağaçlar ise sert ağaçlardır. Ceviz, meşe, ıhlamur, kayın gibi ağaçlar sert ağaç sınıfındadır. Diğer ağaçlara göre daha yoğun ve ağırdırlar. Bu nedenle bu ağaçlardan elde edilen kereste yapı malzemesi ya da mobilyacılıkta kullanılmaktadır. Kereste çeşitleri ve fiyatlandırmaları ile ilgili detaylı bilgi https://salkimorman.com.tr/kereste.htm sitesinden yararlanabilirsiniz.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaliteli Eşofman Takımları
Sonraki Haber Resimlerin gelirleri lösemili çocuklara

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?